Ion Lungu copie un proiect al Gabrielei Firea când era primar PSD al Capitalei și vrea să acorde un stimulent de 2500 de lei la nașterea fiecărui copil în municipiul Suceava


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că va propune Consiliului Local Suceava un proiect de hotărâre prin care să fie acordat un stimulent de 2500 de lei pentru copii născuți în municipiul Suceava.

Lungu a spus în conferința săptămânală de presă că una dintre cauzele scăderii numărului de locuitori ai municipiului Suceava este sporul demografic negativ.

„Asta este realitatea. Chiar dacă în județul Suceava este spor de natalitate, nu e cazul în municipiul Suceava”, a spus Lungu.

El a spus că va iniția un proiect de hotărâre prin care Primăria Suceava să acorde suma de 2500 de lei pentru fiecare nou-născut în municipiul Suceava.

„E vorba doar de cei care au domiciliul stabil în municipiul Suceava, nu cei care au reședința în municipiul Suceava cum ar fi cei din Ucraina sau din Republica Moldova. Vom da câte 2500 de lei pentru a încuraja natalitatea, să crească numărul de nașteri în orașul nostru. Anul trecut în municipiul Suceava s-au născut 3.707 copii”, a declarat Ion Lungu.

În anul 2017, la propunerea primarului PSD de atunci al Capitalei, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului București a aprobat o hotărâre prin care familiile din Bucureşti primesc un stimulent financiar de 2.500 de lei pentru fiecare nou-născut.


Intră acum și în grupul de