Gheorghe Flutur: CJ Suceava va gestiona construirea a o sută de kilometri de drum de mare viteză și a 30 de kilometri de drum național


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, că anul 2023 vine cu o noutate majoră, respectiv preluarea de Consiliul Județean Suceava a unor proiecte de infrastructură rutieră de o importanță foarte mare pentru dezvoltarea județului.

„Într-adevăr, Consiliul Județean Suceava își asumă și preia o bună parte din proiectele care ar fi trebuit să le gestioneze Ministerul Transporturilor și Companie Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere”, a spus Flutur.

Președintele CJ Suceava consideră că aceasta este dovada de descentralizare despre care se vorbește de multă vreme.

„Acum se întâmplă concret. Suntem între primele județe care ne-am făcut Unitate de Implementare a Proiectelor pentru centura Gura Humorului pentru că județul este blocat în special în această zonă în perioadele din an când vin mulți turiști. Deja aici studiul de fezabilitate este finalizat și așteptăm autorizația de mediu ca să lansăm la licitație execuția acestei centuri ocolitoare pe bani europeni din Programul Operațional Transporturi”, a mai spus președintele Flutur.

El a adăugat că având experiența pentru centura Gura Humorului, care este partea a Autostrăzii Nordului, CJ Suceava și-a asumat să preia și elaborarea documentației pentru Autostrada Nordului pe tronsonul Suceava-Vatra Dornei.

„Tot CJ Suceava a avut inițiativa să se asocieze cu CJ Botoșani și primăriile Suceava și Botoșani pentru a scoate la licitație studiul de fezabilitate, proiectarea și execuția drumului expres Suceava-Botoșani”, a mai declarat Gheorghe Flutur.

Președintele CJ Suceava a precizat că, mai nou, după ce s-a deschis PTF Vicovu de Sus și se lucrează la deschiderea PTF Climăuți și Ulma, Consiliul Județean Suceava își asumă și înființarea unui nou drum național paralel cu frontiera de nord care să colecteze traficul greu din Ucraina și traficul din zona de nord a județului, un drum de circa 30 de kilometri care va asigura legătura cu Autostrada A 7.

„În perioada următoare atribuțiunile CJ Suceava vor avea o mare pondere și în infrastructura de autostradă și de drumuri ce se vor construi. Asta înseamnă reducerea timpilor de implementare pentru aceste investiții extrem de importante pentru dezvoltarea zonei pe care le așteptăm de 33 de ani”, a concluzionat președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de