Cod portocaliu de ninsori viscolite în zona de munte a județului Suceava și cod galben de ploi și vânt în restul județului


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri, avertizări cod portocaliu și cod galben pentru județul Suceava.

Astfel, a fost emisă o atenționare cod portocaliu valabilă de vineri 17 februarie ora 20:00 până duminică, 19 februarie ora 20. Potrivit ANM, în intervalul menționat în zona de munte a județelor Maramureș, Bistrița Năsăud, și Suceava, la altitudini de peste 1700 m, temporar va ninge viscolit, se va depune strat consistent de zăpadă, iar vizibilitatea va fi redusă.

 La altitudini sub 1700 m, temporar va ploua, prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 40…50 l/mp și izolat 60…70 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă.

Meteorologii notează că în nordul, nord-vestul și centrul țării vor fi precipitații moderate cantitativ și pe alocuri se vor acumula peste 25…35 l/mp.

Totodată, ANM a emis o avertizare cod galben valabilă de sâmbătă dimineața până duminică seara de vânt puternic.

În intervalul menționat, în nord-vestul, nordul, centrul și local în sudul și în extremitatea de sud-est a țării, temporar vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de peste 55…65 km/h și izolat 70 km/h.

ANM a emis și o avertizare nowcasting pentru zona de munte de peste 1800 m a județului Suceava valabilă vineri până la ora 14:00 de intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 90…100 km/h, determinând transport de zăpadă și scăderea vizibilității.


Intră acum și în grupul de