IPS Calinic a stabilit la Sihăstria Putnei unde se va muta centrala termică, dar și locația unde vor fi mutate atelierul de tămâie și sculptură


Intră acum și în grupul de

IPS Calinic, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a efectuat, vineri după amiaza, inspecții la mai multe obiective din eparhie.

Potrivit unui comunicat, IPS Calinic a fost însoțit de părintele arhimandrit Paraschiv Dabija, vicar administrativ, și părintele Eftimie Mutescu, consilier eparhial în cadrul Sectorului Proiecte și Construcții bisericești.

Astfel, ierarhul a supravegheat lucrările de montaj a plăcilor de faianță la bucătăria cantinei și a celor de sistematizare a curții interioare la cantina Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Mitropolitul Dosoftei.

Ulterior, în parohia Cumpărătura a stabilit amplasamentul în vederea edificării unei noi case parohiale, iar la Ferma Lucos Liteni-Moara a asistat la începerea lucrărilor de construire a platformei betonate pentru însilozare masă vegetală și a stabilit amplasamentul pentru amenajare hambar metalic pentru porumb știuleți.

La Mănăstirea Sihăstria Putnei IPS Calinic a stabilit amplasamentul pentru clădirea care va include clopotnița, muzeul, biblioteca, cancelaria și sala de conferință/lectură, dar și locația în vederea mutării centralei termice.

Totodată, s-a decis dezafectarea a două case monahale vechi cu scopul reproiectării și edificării unei construcții noi.

IPS Calinic a vizitat și lucrările finale la depozitul de materiale și a locației unde vor fi mutate atelierul de tămâie și sculptură.

În 7 februarie un incendiu a afectat o clădire anexă a Mănăstirii Sihăstrua Putnei flăcările izbucnind de la un coș de fum neizolat corespunzător față de materialele combustibile.

În incendiu au ars etajul și acoperișul unui depozit de obiecte bisericești, construcție din lemn, cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de aproximativ 250 mp și au mai ars bunuri și obiecte bisericești, din interior, iar restul parterul clădirii s-a degradat.


Intră acum și în grupul de