Gheorghe Flutur anunță că firma Bosch Rexroth intenționează să investească în Parcul Industrial de la Siret


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, luni, în plenul Consiliului Județean că marți va avea o întâlnire la Siret cu reprezentanți ai companiei Bosch Rexroth care intenționează să înceapă o activitate în parcul industrial din Siret.

Flutur a spus că autoritățile județene sucevene sunt în permanență implicate în atragerea de investitori în județ și că odată cu construcția de autostrăzi, atât A7 care va ajunge până la Siret, dar și Autostrada Nordului, zona începe să devină atractivă pentru investitori.

El a arătat în acest sens că marți va fi prezentă la Siret o delegație a companiei Bosch Rexroth care își propune să deschidă o activitate în parcul industrial unde și CJ Suceava este partener.

Primarul orașului Siret, Adrian Popoiu, a precizat pentru News Bucovina că firma urmează ca într-o primă fază să realizeze un centru de inovare și instruire a forței de muncă în Parcul Industrial Științific și Tehonologic „East European Border” implementat de Primăria Siret, Universitatea “Ștefan cel Mare” din Suceava și Consiliul Județean Suceava.

Obiectivul Parcului științific și tehnologic este de a asigura transferul tehnologic al rezultatelor cercetării, formarea tinerilor din județul Suceava pentru activitatea de cercetare, stimularea potențialului novativ și tehnico-științific al cercetătorilor și studenților din USV, atragerea de fonduri și companii, inclusiv companii străine, pentru activități în cadrul parcului.


Intră acum și în grupul de