FOTO//Mai multe drumuri naționale, dar și județene din zona de munte a județului Suceava, blocate temporar din cauza căderilor de arbori


Intră acum și în grupul de

Echipele ale ISU Suceava, dar și ale serviciilor de voluntari și ale drumarilor au avut în noaptea de luni spre marți mai multe intervenții pentru deblocarea căilor rutiere în urma căderii de arbori pe șosea în zona de munte a județului.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, a declarat că pe fondul vantului puternic, care s-a manifestat în noaptea de luni spre marți în zona de munte a județului Suceava, au fost semnalate la 112 mai multe căderi de arbori pe carosabil.

Astfel, la ora 22:43 s-a înregistrat primul apel la 112 prin care se anunța blocarea traficului în Pasul Palma, din cauza unui arbore căzut pe partea carosabilă. La fața locului a intervenit un echipaj al Detașamentului de Pompieri Rădăuți, care a tăiat și degajat copacul, eliberand traficul rutier la ora 23:40.

Ulterior, la ora 22:45, Dispeceratul pompierilor militari a fost anunțat despre tamponarea a două autoturisme, eveniment asociat cu căderea unui arbore pe carosabil, pe raza comunei Cârlibaba. Detașamentul de Pompieri Vatra Dornei a intervenit și a degajat arborele, iar misiunea la fața locului s-a finalizat la ora 0:00.

Tot la ora 22:45, pompierii militari ai Punctului de Lucru Crucea au degajat un alt arbore căzut, care bloca partea carosabilă, pe raza localității Crucea. Misiunea s-a finalizat la ora 23:15.

Acelasi echipaj, a intervenit și la ora 1:41, cand mai mulți copaci și crengi au căzut pe carosabil și pe liniile de electricitate, pe DN 17B, între localitățile Crucea și Holda. Pompierii militari ai Punctului de Lucru Crucea au finalizat misiunea la fata locului la ora 3:16.

Echipaje ale SDN Câmpulung Moldovenesc și ale SVSU Cârlibaba, au intervenit pentru îndepărtarea de pe carosabil în Cârlibaba a unui arbore căzut în jurul orei 3:25, iar traficul a fost reluat la ora 5:00.

O altă intervenție a avut loc la Vatra Moldoviței. La ora 3:51 a fost anunțat că traficul drumul județean a fost blocat de un arbore , iar un echipaj al SVSU Vatra Moldoviței, împreună cu lucrători de la Drumuri Județene, au eliberat carosabilul blocat de un arbore astfel că la ora 4:40 traficul a fost reluat.


Intră acum și în grupul de