Firma care va construi noua centrala termica a Sucevei va prelua specialisti de la Termica (VIDEO)

În urma discuţiilor purtate cu primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, reprezentanţii Adrem Invest Bucureşti şi-au exprimat intenţia de a-l angaja pe actualul director al Termica SA Suceava, Constantin Plăcintă şi vor să transfere mai mulţi specialişti din Termica SA la noua societate de termoficare.

Edilul-şef al Sucevei a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că a discutat cu preşedintele Adrem Invest, Adrian Bodea, despre semnarea contractului de concesiune a serviciului de termoficare a municipiului Suceava şi despre paşii următori ce vor fi făcuţi. Lungu consideră că că între administraţia locală şi societatea ce va prelua activitatea de termoficare va fi nevoie de o colaborare perfectă, iar în caz contrar, proiectul este pierdut din start.

Primarul Sucevei a subliniat că municipalitatea a investit până în prezent 15 milioane de euro în sistemul de transport şi distribuţie a energiei termice şi că au fost modernizate mai mult de jumătate din punctele termice din oraş şi că pentru 2011 sunt prevăzute investiţii de 11 milioane de lei pentru continuarea modernizării punctelor termice.

Firma de inginerie industrială Adrem Invest Bucureşti a câştigat licitaţia organizată de Primăria Suceava pentru construirea unei centrale termice în oraş, printr-o investiţie care poate ajunge la 50 milioane euro, şi înfiinţarea unei noi societăţi de termoficare. Combustibilul pe care va funcţiona centrala va fi gazul metan în timpul iernii şi biomasa pe perioada de vară.

Primăria Suceava şi societatea Termica SA Suceava urmează să pună la dispoziţia firmei terenul şi utilităţile, iar Adrem Invest va realiza investiţiile în noua centrală, care pot ajunge până la 50 de milioane de euro. Durata de execuţie a noii centrale este de minimum doi ani, iar în iarna 2011-2012 locuinţele racordate la sistemul centralizat vor primi agent termic de la capacităţile existente.

Compania de termoficare Termica Suceava a început în luna mai procedurile privind atragerea de investiţii private în vederea realizării unei centrale termice de cogenerare, precum şi pentru retehnologizarea CET cărbune, angajând casa de avocatură Boştină şi Asociaţii pentru furnizarea serviciilor de consultanţă.
Primarul Sucevei a susţinut în ultimii doi ani că este necesară o nouă centrală termică, dimensionată la actuala piaţă de energie termică din municipiu, întrucât centrala actuală este mult prea mare, iar costurile ridicate ale acesteia determină un preţ mare pentru gigacaloria furnizată în sistemul centralizat de termoficare.

Firma Adrem Invest, fondată în anul 1992 de Adrian Bodea, este specializată în inginerie industrială, şi a derulat proiecte de automatizări industriale, eficientizare energetică sau tehnologii sub vid. Datele RECOM arată că firma este deţinută de trei persoane fizice, Adrian Bodea (45%), Corneliu Bodea (45%) şi Andreia Mihaela Beatrice Bodea (10%).

loading...