Retinuti la frontiera cu focuri de arma (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Nouă colete cu ţigări au recuperat frontieriştii de pe fâşie, după ce au prins doi contrabandişti. Pentru reţinerea acestora, poliţiştii de frontieră au executat cu armamentul din dotare două focuri de avertisment în plan vertical.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IJPF Suceava, cms. Ilie Poroch Seriţan, în baza unor date şi informaţii deţinute la nivelul Sectorului P.F. Brodina cu privire la desfăşurarea unor activităţi de contrabanda, poliţiştii de frontieră au luat măsuri specifice pentru intensificarea supravegherii frontierei de stat.

Astfel, miercuri seară, pe timpul executării unei misiuni specifice, aceştia au observat în apropierea granţei, pe teritoriul României, un grup de persoane care nu îşi justifica prezenţa în zonă şi care transportau mai multe colete voluminoase. Persoanele în cauză au fost somate verbal de poliţiştii de frontieră, însă au ignorat avertismentul şi au încercat să fugă profitând de întuneric şi terenul împădurit.

Politistii de frontiera au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase două focuri de armă în plan vertical. Au fost reţinuţi S. Petrică, în vârstă de 20 de ani şi P. Gabriel, în vârstă de 19 ani, ambii domiciliaţi în oraşul Vicovu de Sus.
Frontieriştii au cercetat zona unde au fost depistaţi cei doi şi au descoperit 9 baxuri ce conţineau 4.499 pachete de ţigări marca Doina, de provenienţă R.Moldova.

Poliţiştii de frontieră le-au întocmit celor doi tineri acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat şi contrabandă în formă agravantă, acte ce urmează să fie înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi în vederea atribuirii numărului unic.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 26.994 lei a fost reţinută în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră suceveni.


Intră acum și în grupul de