Iulius Mall Suceava solicită aprobarea PUZ în vederea extinderii complexului comercial


Intră acum și în grupul de

Primăria Suceava a anunțat, luni, că au fost depuse propunerile în vederea aprobării în Consiliul Local al municipiului Suceava a Planului Urbanistic Zonal inițiat de S.C. IULIUS MALL SUCEAVA S.R.L., pentru elaborarea unui plan urbanistic zonal pentru construirea unui ansamblu cu funcțiuni mixte: comercial, servicii, alimentație publică, parcări, accese, amenajări exterioare, sistematizare verticală, parcare supraterană multietajată și refuncționalizare clădiri existente  pe un teren aflat în proprietate privată în suprafață de 176.232 mp.

Observaţiile referitoare la documentaţia de urbanism se primesc în perioada     06.03.2023 – 30.03.2023 la Primăria municipiului Suceava cu sediul în b-dul 1 Mai, nr. 5A sau pe adresa de mail: [email protected]

Potrivit documentației depuse, terenul propus a fi reglementat are o suprafață totală de 176.232mp și este alcătuit din 101 de parcele care se află în proprietatea Iulius Mall Suceava și Ambro SA.

În momentul de față pe terenul studiat construcția predominantă este reprezentată de Centrul Comercial Iulius Mall precum și câteva construcții mai mici cu funcțiuni diverse.

Din restul clădirilor existente mare parte din ele sunt în stare avansată de degradare și nefuncționale. Din punct de vedere al spațiilor verzi, pe amplasament, în zona amenajată aferentă Centrului Comercial existent, se regăsesc pastile de vegetație în cadul parcajului existent și câteva zone de covor floral amenajate, dar că acestea însă nu sunt consistente și necesită îmbunătățiri, se mai arată în document.

Potrivit documentației, principalele disfunctionalități sunt reprezentate de incompatibilitatea funcțiunilor clădirilor existente în raport cu Centrul Comercial existent, aspectul dezolant al zonei dregradate, amenajarea necorespunzătoare a sensului giratoriu existent în zona de acces din partea de vest a amplasamentului studiat, zona tranzitată și de vehiculele de pe strada Energeticianului care nu au intenția de a intra către Centrul Comercial, lipsa unei zone verzi amenajate mai ample, coerența circulațiilor în zona de parcaj, dar și asigurarea cu locuri de parcare suficiente pentru funcțiunile propuse.

Iulius Mall Suceava a anunțat în ianuarie 2022 intenția de extindere cu încă 14.000 de mp închiriabili sub forma unui parc de retail cu acces direct din exterior și conectat cu mall-ul, iar alți 10.000 de mp existenți vor fi reconfigurați și reamenajați.

Proiectul va fi cea mai mare destinație de shopping și entertainment din nordul țării  – 65.000 mp – și va aduce în oraș branduri noi, în premieră pentru regiune, dar și restaurante cu terase în aer liber și facilități moderne pentru petrecerea timpului liber și un mix de servicii.

Pe lângă noi branduri, atracțiile vor fi completate cu locații de tip drive-thru, magazine și servicii cu acces direct din exterior, inclusiv ale antreprenorilor și producătorilor locali, servicii medicale, dar și o zonă de relaxare și promenadă, cu restaurante și cafenele tematice și terase în aer liber.

Pentru iubitorii de natură și de experiențe inedite, odată cu extinderea va fi creată și o zonă verde și pietonală de 10.000 mp, o „scenă” ideală pentru evenimente în aer liber. Conectivitatea va fi facilitată prin lucrări de remodelare urbană, prin modernizarea intrărilor în proiect, a zonelor de acces pietonal și a conexiunilor rutiere. Nu în ultimul rând, complexul va putea fi accesat ușor atât cu mașina – parcarea urmând să fie extinsă până la 2.350 de locuri –, cât și cu bicicleta, existând facilități specifice și 800 de locuri dedicate, și cu transportul public.


Intră acum și în grupul de