IPS Calinic nu crede că dorințele se împlinesc ca urmare a mersului în genunchi la Mănăstirea Hagigadar, ci mai degrabă în funcție de credința în Dumnezeu


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, consideră că împlinirea dorințelor este o prerogativă a lui Dumnezeu și că aceste nu se împlinesc mergând în genunchi la Mănăstirea Hagigadar.

Ierarhul a fost întrebat dacă credincioșii BOR pot să meargă la Mănăstirea Hagigadar care este mănăstirea împlinirii dorințelor.

„Înaltpreasfinția Voastră, aș dori să vă întreb, noi, ca și credincioși ce aparținem de Biserica Ortodoxă Română, putem merge la Mănăstirea Hadgigadar? Unde se zice că e mănăstirea dorințelor și oamenii înconjoară biserica în sens invers față de cum sunt eu obișnuit în biserica noastră și unde vă pot asigura că vin o mulțime de credincioși de pe raza județului nostru și din întreaga țară…”, a arătat credinciosul.

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a răspuns că credincioșii din BOR pot merge la această mănăstire, dar și-a exprimat îndoiala că dorințele se împlinesc mergând în genunchi în sensul invers al acelor ceasului.

„Da, puteți merge. Cât despre împlinirea dorințelor, nu cred că aceasta constă în mersul în genunchi în sensul invers al acelor de ceasornic, ci aceasta rămâne o prerogativă a lui Dumnezeu, în funcție de credința în El”, a precizat IPS Calinic.


Intră acum și în grupul de