Suceava pregateste „Drumurile smereniei” pentru pelerini (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

După ce joi, la Drăguşeni, s-a pus punct manifestărilor derulate în cadrul proiectului “Crăciun în Bucovina”, autorităţile judeţene pregătesc deja următorul produs turistic intitulat “Pelerin în Bucovina”.

Conform declaraţiilor oferite de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, noul proiect care se doreşte a fi unul internaţional, este promovat încă de pe parcursul zilei de joi, când la Viena a avut loc deschiderea Târgului Internaţional de Turism.

Prezent la Drăguşeni, la Parada obiceiurilor de iarna pe stil vechi, Gheorghe Flutur a declarat, în premieră, că pe lângă celelalte surprize pe care le pregăteşte pentru vizitatori administraţia judeţeană s-a gândit şi la înfiinţarea a 3 trasee turistice ce vor fi denumite “Drumurile smereniei”.

“La Viena, Suceava îşi promovează proiectul << Pelerin în Bucovina >> iar pe lângă celelalte atracţii vom pregăti şi trei trasee turistice ce urmează a fi străbătute pe jos de către doritori şi care pot dura o zi sau două. Este vorba despre Gura Humorului – Suceviţa – Putna, Gura Humorului – Cacica şi Gura Humorului – Stupca – Moara – Hagigadar”, a adăugat Gheorghe Flutur.

Şeful CJ Suceava a mai spus că judeţul nostru este obligat să continue promovarea turismului pentru că este una din puţinele zone din ţară unde se mai păstreaza nealterate obiceiurile şi gastronomia tradiţională, iar rezultatele eforturilor au început deja să se vadă. De la o durată de şedere de 2,2 zile pe an în medie pe un turist, pe parcursul lunii decembrie s-a atins cifra de 4,5 zile.


Intră acum și în grupul de