Ion Lungu anunță că parcul de autobuze electrice al municipiului Suceava este complet. Ar fi trebuit să fie introdus sistemul de sensuri unice cu bandă specială pentru transport public, dar această soluție a fost amânată


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat, luni, că a sosit și ultimul autobuz electric de la compania poloneză „Solaris”, din cele 15 autobuze care trebuiau livrate conform contractului.

Parcul de autobuze electrice este format acum din 62 de autobuze din care 40 autobuze mari și 22 de autobuze mici, microbuze.

Lungu a spus că municipalitatea lucrează la documentația de licitație pentru cele 50 autobuze electrice pentru Zona urbană funcțională.

Reamintim că primarul Ion Lungu spunea că după ce vor sosi toate autobuzele electrice contractate se va institui sistemul de sensuri unice cu bandă specială pentru transportul public.

Ion Lungu a declarat în 9 iunie 2020 la Subiectul Zilei de la News Bucovina că în municipiul Suceava vor circula 62 de autobuze electrice, cu 22 mai multe decât se estima inițial și că imediat după ce vor intra în circulație autobuzele electrice va fi implementat și sistemul de circulație cu sensuri unice pentru că va fi creată o bandă specială pentru transportul public de călători.

„Nu pot să blochez azi orașul să fac sensuri unice cu bandă pentru mijloacele de transport dacă mijloacele de transport nu le am. Vin aceste autobuze și le implementăm. Vin într-o noapte cei care fac servicii de marcaje și schimbăm marcajul, facem sens unic, punem bară de separare ca să nu aibă acces pe acea bandă”, a declarat la acea vreme primarul Ion Lungu care dădea asigurări că municipalitatea este pregătită să implementeze acest proiect al sensurilor unice pentru că ținta finală este fluidizarea traficului și încurajarea folosirii mijloacelor de transport în comun.

În luna ianuarie 2023, primarul Sucevei a arătat însă că introducerea sensurilor unice în municipiul Suceava se amână până când vor fi îndeplinite cumulativ mai multe condiții, dar că ideea rămâne valabilă.

Întrebat dacă după ce în luna februarie parcul de autobuze electrice va fi complet se va introduce sistemul de sensuri unice în municipiu, Ion Lungu a răspuns: „Nu pot să promit că se introduc sensurile unice. Vom vedea. Vom analiza”.


Intră acum și în grupul de