Incendiu intr-o gospodarie din Stulpicani

Aproape nimic nu a mai rămas dintr-o gospodărie din comuna suceveană Stulpicani în urma unui incendiu de la un coş de fum. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava incendiul a izbucnit sâmbătă, după miezul nopţii, mai exact la ora 02:23 pe strada Molidului, în gospodăria Paraschivei Ş..

Pentru localizarea şi lichidarea incendiului, la faţa locului s-au deplasat 11 pompieri militari cu două autospeciale cu apă şi spumă de stins incendii, de la Garda de Intervenţie Gura Humorului. În sprijin au venit şi Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale comunelor Ostra şi Stulpicani.

La sosirea echipajelor de pompieri ardea o magazie pentru materiale, acoperişul şi interiorul bucătăriei, un perete al şurii, precum şi acoperişul casei de locuit, cu pericol de extindere la o casă învecinată.

Focul a fost stins total la ora 04.50, dar au ars acoperişul casei, pe o suprafaţă de circa 60 mp, acoperişul bucătăriei, pe o suprafaţă de aproximativ 30 mp, o magazie de materiale, pe o suprafaţă de 30 mp, şi peretele şurii, pe o suprafaţă de circa 20 mp. De asemenea, s-au degradat pereţii casei de locuit şi finisajele interioare.

Primele cercetări indică drept cauza probabilă de producere a incendiului efectul termic provenit de la un coş de fum neprotejat termic faţă de alte materiale combustibile.

loading...