Foc la o fabrica de prelucrare placaje din Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

Un incendiu la o fabrică de prelucrare placaje, din oraşul Gura Humorului, B-dul Bucovinei, a avut loc sâmbătă, după-amiază. Incendiul a fost anunţat prin 112, la ora 18:48, astfel că la faţa locului s-au deplasat 18 pompieri militari, cu 3 autospeciale cu apă şi spumă de stins incendii, de la Garda de Intervenţie Gura Humorului şi Detaşamentul Câmpulung Moldovenesc, pentru localizarea şi lichidarea incendiului. De asemenea, la locul intervenţiei a sosit şi Grupa Operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava.

Când echipajele de pompieri au ajuns la faţa locului ardea centrala termică din interiorul clădirii, precum şi tabloul electric, tabloul de comandă şi pompele de recirculare a uleiului, cu pericol de propagare la întreaga clădire.
Flăcările au fost lichidate la ora 20.30, dar auvars materiale combustibile din două tablouri electrice şi două pompe de recirculare a uleiului, acoperişul clădirii, pe o suprafaţă de circa 20 mp, şi aproximativ 200 l de ulei termic. Totodată, s-au degradat şi două motoare din interiorul centralei.

Rezultatul cercetărilor indică drept cauza probabilă de producere a incendiului efectul termic provenit de la motor electric suprasolicitat.
Pompierii militari au salvat clădirea fabricii.


Intră acum și în grupul de