Acasă Actualitate Doar heliportul din Câmpulung Moldovenesc mai trebuie făcut pentru finalizarea programului național...

Doar heliportul din Câmpulung Moldovenesc mai trebuie făcut pentru finalizarea programului național de centre aero-medicale


Intră acum și în grupul de

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat, marți, la Siret, că Ministerul Afacerilor Interne are în derulare un proiect de înființare a 11 centre aero-medicale și că doar cel din Câmpulung Moldovenesc mai trebuie făcut pentru ca programul să fie finalizat.

„În acest moment suntem în situația fericită de a putea beneficia funcționarea, de operaționalizarea a zece astfel de centre aero-medicale, ultimul inaugurat în urmă cu câteva luni la Brașov. Așteptăm ultimele proceduri legate de procedurile de autorizare, de hangar și așa mai departe astfel încât pe parcursul acestui an la Câmpulung Moldovenesc să avem cel de-al 11-lea și ultimul centru aero-medical din proiectul mare de 11 pe care ni le-am propus la nivel național”, a spus Bode.



Ministrul de Interne a spus că aceste centre sunt gândite astfel ca în orice moment un elicopter SMURD să poată interveni într-o situație de urgență în maximum 20 de minute de la primirea apelului.

Lucian Bode a menționat că la Siret, la centrul de pregătire și instruire al ISU Suceava a fost amenajat un heliport care permite aterizarea de timp de noapte, ceea ce este foarte important întrucât autorizarea unui asemenea heliport cu aterizare pe timp de noapte este extrem de complicată și de greoaie.

„Un astfel de punct de aterizare cu balizaj pe timp de noapte va ajuta foarte mult centrul aero-medical de la Câmpulung Moldovenesc”, a menționat ministrul.

Bode a mai spus că în acest an MAI va recepționa elicoptere SMURD noi pe care ministerul le-a contractat din fonduri europene, alături de șapte alte elicoptere, care vor veni în acest an.

„Alături de aceste elicoptere suntem pe ultima sută de metri în recepționarea celor două aeronave medicale. În dotarea Inspectoratului General de Aviație-DSU aveam o aeronavă medicală donată de Ion Țiriac. Odată cu recepționarea celor două avioane medicale România va deține o capacitate proprie de transport la distanță prin Inspectoratul General de Aviație”, a precizat Bode.

Șeful DSU, Raed Arafat, a spus că toate punctele aeriene ale DSU nu sunt deschise pentru activitatea comercială.

El a spus că acestea sunt puncte ale Inspectoratului General de Aviație care este o structură militară și că se va încerca o autorizare a acestora simplificată întrucât deservesc doar aeronave ale MAI.

Raed Arafat a mai spus că elicopterul pentru Suceava există.

„Terminăm baza de la Câmpulung Moldovenesc și atunci elicopterul începe să fie folosit”, a precizat Arafat.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version