Tânărul care a murit pe masa de operație la spitalul din Vatra Dornei era cercetător și doctorand la UAIC


Intră acum și în grupul de

Tânărul de 28 de ani care a murit pe masa de operație la spitalul din Vatra Dornei după ce i s-a administrat anestezicul în vederea efectuării unei intervenții chirurgicale era cercetător la Centrul de Economie Montană CE-MONT din Vatra Dornei și doctorand al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Facultatea de Geografie și Geologie Iași a anunțat cu profundă tristețe, Stoilov-Linu Valeriu, doctorand al Școlii doctorale de Geostiințe și un devotat asistent de cercetare în Geografie la Centrul de Economie Montană „CE-MONT” Vatra Dornei, a părăsit această lume.

„În aceste momente dificile, ne exprimăm regretul și transmitem sincere condoleanțe familiei îndoliate, prietenilor, colegilor, precum și întregii comunități academice, care a avut privilegiul de a se bucura de prezența și aportul său valoros”, se arată în mesajul facultății ieșene.

Potrivit anchetei, un tânăr de 28 de anis-a prezentat în ziua de 8 martie la Spitalul Municipal Vatra Dornei, secția Ortopedie unde a fost diagnosticat cu factură la o mână ca urmare a unei autoaccidentări survenite în timpul unei partide amicale de fotbal.

Întrucât s-a stabilit că cel în cauză necesită o intervenție chirurgicală, miercuri s-a procedat la introducerea acestuia în blocul operator, iar după administrarea anestezicului pacientul a intrat în stop cardio-respirator.

Personalul medical a efectuat maneverele de resuscitare specifice, rezultatul fiind negativ, decesul sus-numitului fiind pronunțat la ora 10.10.          

În acest caz urmează a se efectua necropsia pentru stabilirea cauzei decesului și se fac cercetări pentru ucidere din culpă.


Intră acum și în grupul de