Parchetul Vatra Dornei anunță că face cercetări „in rem” pentru ucidere din culpă în cazul morții unui tânăr cercetător pe masa de operație


Intră acum și în grupul de

Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei a anunțat, joi, că a înregistrat, miercuri, un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „ucidere din culpă”, reținându-se că în data de 15.03.2023, după administrarea anesteziei unui pacient din județul Neamț, internat în cadrul Spitalului Municipal Vatra Dornei, a intervenit decesul acestuia.

Potrivit sursei citate, prin ordonanța organelor de cercetare penală din 15.03.2023 s-a dispus începerea urmăririi penale IN REM pentru infracțiunea de „ucidere din culpă”, dispunându-se efectuarea cercetărilor de către lucrătorii de poliție judiciară din cadrul I.P.J. Suceava — Poliția Municipiului Vatra Dornei, Biroul de Investigații Criminale.

Reamintim că Linu Valeriu Stoilov, doctorand al Școlii doctorale de Geostiințe și asistent de cercetare în Geografie la Centrul de Economie Montană „CE-MONT” Vatra Dornei a murit, miercuri dimineața, pe masa de operație în Spitalul Municipal Vatra Dornei după ce i s-a administrat anestezicul în vederea efectuării unei intervenții chirurgicale la mână. Tânărul s-a prezentat în ziua de 8 martie la Spitalul Municipal Vatra Dornei, secția Ortopedie unde a fost diagnosticat cu factură la o mână ca urmare a unei autoaccidentări survenite în timpul unei partide amicale de fotbal.

Întrucât s-a stabilit că cel în cauză necesită o intervenție chirurgicală, miercuri s-a procedat la introducerea acestuia în blocul operator, iar după administrarea anestezicului pacientul a intrat în stop cardio-respirator.

Personalul medical a efectuat maneverele de resuscitare specifice, rezultatul fiind negativ, decesul sus-numitului fiind pronunțat la ora 10.10.          


Intră acum și în grupul de