Simulare Evaluare Națională 2023 Suceava: Peste șapte mii de elevi de clasa a opta așteptați să participe la proba scrisă la Limba și literatura română


Intră acum și în grupul de
FOTO: adevarul.ro

Peste 7000 de elevi de clasa a VIII-a din județul Suceava sunt așteptați luni să participle la proba scrisă la Limba și literatura română din cadrul simulării Evaluării Naționale, 18 dintre elevi urmând să susțină proba în condiții speciale

Inspectoratul Școlar Județean Suceava a informat că simularea probelor scrise ale examenului de Evaluare Națională începe luni, 20 martie 2023, cu proba scrisă la Limba și literatura română, iar marți, 21 martie 2023, se va desfășura proba  scrisă la Matematică.

Conform ISJ Suceava, în județul Suceava, pentru susținerea probelor scrise sunt înscriși 7110 elevi, iar organizarea și desfășurarea examenului va avea loc în 162 centre de examen.

Probele încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Toate sălile de examen au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio. 

„Conform procedurii cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor, au fost aprobate 18 solicitări de desfășurare a examenului în condiții speciale, în toate cazurile fiind vorba de prelungirea timpului de lucru cu maxim 2 ore, la care se adaugă și alte proceduri suplimentare pentru 11 dintre cei 18 elevi, după cum urmează: susținerea probelor cu suportul interpreților limbajului mimico-gestual pentru 5 elevi, dispozitiv de monitorizare a glicemiei, pompă de insulină,  glucometru și telefon mobil pentru 3 elevi, susținerea probelor de examen în săli de clasă diferite pentru 3 elevi, dintre care 1 elev beneficiază și de prezența unui însoțitor și utilizarea de materiale compensatorii (tabele cu formule) și instrumente compensatorii (calculator), iar 1 elev beneficiază și de prezența unui însoțitor și transmiterea  subiectelor prin dictare directă de către unul dintre profesorii asistenți”, informează ISJ Suceava.

Rezultatele obținute de elevi la simularea națională sunt comunicate acestora (29.03.2023) și analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care s-au desfăşurat aceste simulări, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare. Notele obţinute la simulările naţionale nu se trec în catalog. Prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului, notele obţinute la simulările naţionale pot fi trecute în catalog, mai precizează ISJ Suceava.


Intră acum și în grupul de