A taiat copaci de pe proprietatea statului


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii din cadrul Biroului de combatere a delictelor silvice, împreună cu specialişti din cadrul I.T.R.S.V. Suceava, au organizat o acţiune pe linia prevenirii transportului, prelucrării şi comercializării ilegale a materialului lemnos. Potrivit IPJ Suceava au fost efectuate 12 controale din care 4 la instalaţii de debitat material lemnos şi 3 în fondul forestier, fiind constatate 4 infracţiuni la legislaţia în domeniul silvic, din care 3 tăiere fără drept de arbori şi 1 furt de arbori.

Astfel, poliţiştii din cadrul Biroului de combatere a delictelor silvice, l-au depistat pe C. Dumitru, de 21 ani, din comuna Moldoviţa, care în cursul lunii ianuarie 2011 a tăiat ilegal şi a sustras un număr de 10 arbori esenţă răşinoasă, cu un volum total de 16,8 mc, din pădurea proprietatea statului situată pe raza comunei Moldoviţa.
Valoarea prejudiciului este de 2.430 lei, până în prezent fiind recuperată suma de 1.300 lei.

Acesta este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „tăiere fără drept de arbori” respectiv „furt de arbori”, urmând ca dosarul să fie trimis cu propuneri procedurale către Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.

Într-o altă acţiune, pe DJ 209G, poliţiştii au depistat o autoutilitară condusă de G. Daniel, din oraşul Solca, care transporta cantitatea de 3,09 mc. cherestea răşinoase fără documente legale de provenienţă ori transport.

Materialul lemnos a fost confiscat şi predat în custodia Ocolului Silvic Marginea iar şoferul a fost amendat cu 2.000 lei .


Intră acum și în grupul de