Aeroportul Suceava a obtinut din nou certificarea ca aeroport deschis traficului international


Intră acum și în grupul de

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii a semnat ordinul privind aprobarea certificării ca aeroport deschis traficului internaţional a aeroportului Suceava, având în vedere Raportul nr. 38/3205/10.12.2010 privind îndeplinirea condiţiilor de certificare ca aeroport deschis traficului internaţional a Aeroportului Ştefan cel Mare – Suceava, întocmit de comisia de evaluare numită prin Ordinul ministrului transporturilor şi infrastructurii.

Şedinţa de încheiere a activităţii de evaluare a aeroportului a avut loc în data de 26.11.2010 la R.A. Aeroportul Ştefan cel Mare.

În urma analizei efectuate, comisia de evaluare numită prin OMTI nr. 808/11.10.2010 si modificat prin OMT nr. 909/12.11.2010 privind îndeplinirea condiţiilor de certificare ca aeroport deschis traficului internaţional a Aeroportului Suceava, a constatat că Aeroportului Ştefan cel Mare – Suceava îndeplineşte condiţiile de certificare ca aeroport deshis traficului internaţional, prevăzute in Anexa nr.2 la H.G. nr.791/2009 şi a propus demararea procedurilor legale de certificare, conform raportului întocmit cu numarul de inregistrare 38/3205/ 10.12.2010.

Din comisie au făcut parte reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, Ministerului Administraţiei si Internelor, Ministerului Agriculturii si Dezvoltării Rurale, Ministerului Finanţelor Publice şi ai Ministerului Sănătăţii, iar criteriile urmărite au fost legate de fluxurile de sosiri şi plecari, interne si internaţionale, de facilităţile de sănătate publică, asistenţă medicală, control veterinar si fitosanitar şi de facilităţile pentru controlul trecerii frontierei de stat şi controlul vamal.


Intră acum și în grupul de