Municipalitatea suceveana a taiat 5 milioane de lei din cheltuielile de personal in 2011 (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Întregul proiect de buget al municipiului Suceava pentru 2011 a fost revizuit, după ce, o ordonanţă de urgenţă a Guvernului, din 17 ianuarie, a limitat fondul de salarii la administraţiile publice locale.

„Cheltuielile de personal au fost diminuate cu cinci milioane de lei”, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, primarul Sucevei, Ion Lungu, arătând că bugetul local pentru 2011 prevedea cheltuieli cu personalul de 70,5 milioane de lei, în timp ce potrivit actului normativ fondul de salarii pentru municipiul Suceava a fost limitat la 65,67 milioane de lei.

Edilul-şef a ţinut să sublinieze că nu şi-a făcut niciodată o ţintă din a face economii reducând fondul de salarii.

Lungu a menţionat că în proiectul de buget a fost fundamentat cu 90 de posturi în plus, din care 40 de posturi vacante în acest moment şi alte 50 de posturi necesare funcţionării Poliţiei locale. El a arătat că numărul de poliţişti locali în Suceava este de unul la o mie de locuitori, fiind încadraţi 107 poliţişti comunitari şi că ar trebui angajaţi încă cel puţin 50 de poliţişti comunitari.

Primarul Sucevei a arătat că în aceste condiţii numărul de poliţişti locali va fi insuficient şi a recunoscut că în ceea ce priveşte autonomia locală „se vorbeşte mult şi se face puţin”.

Lungu a subliniat că economiile se fac din reducerea cheltuielilor materiale, care în 2011 vor fi la 75 la sută faţă de 2010, urmând să fie limitate la maxim şi cheltuielile de întreţinere ale şcolilor din municipiu. El a mai arătat că bugetul de funcţionare şi dezvoltare al municipiului Suceava pentru 2011 este de 333,5 milioane de lei, din care doar 3,6 la sută sunt cheltuielile de personal, majoritatea fondurilor urmând să fie direcţionate pentru lucrări de infrastructură. „E un buget realist, un buget al dezvoltării, dar un buget de maximă austeritate pe cheltuielile materiale”, a spus Lungu.

El a mai arătat că pentru 2011 sumele de la bugetul de stat ce vor fi primite de municipalitate suceveană se reduc cu aproximativ 30 la sută, de la 80 de milioane de lei în 2010, la 50 de milioane de lei în 2011. „De la an la an, sumele de la bugetul de stat sunt tot mai mici”, a spus primarul. El a adăugat că pentru dezvoltarea zonei va realiza împreună cu primăriile limitrofe municipiului o asociere de tip zonă metropolitană care va putea atrage investitori privaţi, dar şi derularea de proiecte europene comune.


Intră acum și în grupul de