CSM Bucovina Suceava are „viata grea” si in Divizia Nationala (Rugby)


Intră acum și în grupul de

CSM Bucovina Suceava va evolua în sezonul 2011 în cel de-al doilea eşalon valoric al rugbiului românesc. După câţiva ani buni petrecuţi printre cele mai bune echipe din România, formaţia suceveană a retrogradat anul trecut în Divizia Naţională, serie alcătuită din opt echipe. Trebuie de menţionat totuşi faptul că gruparea suceveană a avut în sezonul competiţional precedent ghinionul de a pica într-o grupă cu CSM Baia Mare, Dinamo, U Cluj, CSU „Aurel Vlaicu” Arad şi CSM Bucureşti, grupă în care nu a realizat nicio victorie. Dacă CSM Bucovina Suceava ar fost în cealaltă grupă cu Steaua, Farul Constanţa, RC Timişoara, Poli Iaşi, RC Bârlad şi Ştiinţa Petroşani, şansele de a se salva de la retrogradare erau mult mai mari.

Oricum, echipa fanion de rugby a Sucevei a mai trecut prin divizia a doua şi are experienţa promovărilor. Totuşi, dacă analizăm componenţa Diviziei Naţionale, vom putea observa că şi eşalonul secund din rugbiul românesc este deosebit de puternic. Din Divizia Naţională de rugby în sezonul 2011 fac parte echipele: Siromex Baia Mare, Stejarul Buzău, Poli Iaşi, Ştiinţa Petroşani, Sportul Studenţesc, RC Bârlad şi Olimpia Bucureşti.

Siromex Baia Mare şi Stejarul Buzău sunt două cluburi private în care s-a investit serios şi unde va fi greu de câştigat. Cel puţin gruparea maramureşeană este una extrem de solidă ea fiind alcătuită din jucători de mare perspectivă. O altă echipă care s-a schimbat mult în bine şi care oferă condiţii de pregătire foarte bune este Ştiinţa Petroşani. Despre Poli Iaşi şi RC Bârlad, mai vechi cunoştinţe ale sucevenilor se poate spune doar că în general de-a lungul anilor victoriile erau împărţite, sucevenii câştigând greu pe teren propriu, pentru ca apoi să piardă în deplasare. Grupările rugbistice bucureştene sunt de obicei greu de descifrat pentru că la numărul mare de sportivi care sunt în capitală şi nu încap la Steaua, Dinamo sau CSM Bucureşti, sigur se vor regăsi câţiva jucători valoroşi şi la Olimpia Bucureşti sau Sportul Studenţesc.

Astfel stând lucrurile, campionatul Diviziei Naţionale de rugby va fi unul extrem de puternic, iar sucevenii vor avea de luptat serios pentru a se ridica la nivelul adversarelor, fără a mai aminti de posibilitatea promovării care va fi extrem de dificilă.

Sezonul 2011 al Diviziei Naţionale va debuta în 19 martie şi se va încheia în 20 august. La finalul sezonului regulat, 27 august, primele patru clasate vor disputa jocuri play-off, locul I cu IV şi II cu III, pe terenurile primelor echipe.

Câştigătoarele vor juca între ele pe 3 septembrie pentru desemnarea campioanei Diviziei Naţionale, însă amândouă finalistele se pot considera deja promovate în Superligă.

Tot în 27 august se vor juca meciuri play-out între ultimele patru situate în clasament la finele sezonului regulat. Echipa de pe locul V o va întâlni pe cea de pe VIII, iar cea de pe locul VI pe cea de pe locul VII, pe terenul primei dintre ele. Pierzătoarele acestor dispute vor retrograda în Divizia A.

Programul echipei CSM Bucovina Suceava în sezonul 2011 este următorul:

Tur

Etapa I – 19 martie
RC Stejarul Buzău – CSM Bucovina Suceava

Etapa a II-a – 26 martie
Sportul Studenţesc – CSM Bucovina Suceava

Etapa a III-a – 2 aprilie
CSM Bucovina Suceava – Ştiinţa Petroşani

Etapa a IV-a – 9 aprilie
RC Bârlad – CSM Bucovina Suceava

Etapa a V-a – 16 aprilie
CSM Bucovina Suceava – Poli Iaşi
Etapa a VI-a – 22 aprilie
Siromex Baia Mare – CSM Bucovina Suceava

Etapa a VII-a – 30 aprilie
CSM Bucovina Suceava – Olimpia Bucureşti

Retur

Etapa a VIII-a – 7 mai
CSM Bucovina Suceava – RC Stejarul Buzău

Etapa a IX-a – 14 mai
CSM Bucovina Suceava – Sportul Studenţesc

Etapa a X-a – 21 mai
Ştiinţa Petroşani – CSM Bucovina Suceava

Etapa a XI-a – 28 mai
CSM Bucovina Suceava – RC Bârlad

Etapa a XII-a – 4 iunie
Poli Iaşi – CSM Bucovina Suceava

Etapa a XIII-a 13 august
CSM Bucovina Suceava – Siromex Baia Mare

Etapa a XIV-a – 20 august
Olimpia Bucureşti – CSM Bucovina Suceava


Intră acum și în grupul de