“Ziua Culturii Nationale” a sporit numarul de vizitatori la muzeele sucevene


Intră acum și în grupul de

Cu prilejul decretării zilei de 15 ianuarie ca „Ziua Culturii Naţionale”, ca urmare a Legii 238/7.12.2010, muzeele din oraşul Suceava au putut fi vizitate gratuit, la Muzeul de Istorie numărul vizitatorilor fiind de 173 faţă de 20 câţi vin într-o zi obişnuită de sâmbătă în sezonul de iarnă, creştere valabilă şi pentru celelalte muzee sucevene.

Totodată, la Muzeul de Ştiinţe Naturale, sâmbătă, 15 ianuarie, au fost un număr de 100 de persoane, dintre care două grupuri mari venite din afara oraşului. Conform muzeografilor, la muzeu există anumite perioade din an în care “lumea vine într-un număr mai mic sau mai mare”.

De exemplu, există o abundenţă de vizitatori la finalul anului şcolar, în lunile mai-iunie, când se organizează excursii, venind grupuri de copii din afara judeţului sau din apropierea acestuia. De asemenea, perioade prielnice vizitelor se înregistrează şi în timpul verii datorită numărului mare de turişti care odată ajunşi la Suceava vizitează şi muzeul, în luna martie, când cu ocazia sărbătorii Mărţişorului se organizează expoziţii de pietre preţioase şi semipreţioase, în lunile octombrie la final, noiembrie la început, sau în luna februarie.

Şi Hanul Domnesc s-a bucurat sâmbătă de 50 de vizitatori, cifră relativ mare comparativ cu numărul de vizitatori dintr-o zi obişnuită.

Cei care vor să viziteze muzeele care fac parte din Muzeul Bucovinei trebuie să scoată din buzunar între 1,5-2,5 lei (copii) şi 6 lei (adulţi).


Intră acum și în grupul de