Acasă Actualitate Ion Lungu anunță transport public gratuit în prima vineri din fiecare lună:...

Ion Lungu anunță transport public gratuit în prima vineri din fiecare lună: Începem și noi, dar mai timid, programul „Vinerea Verde”


Intră acum și în grupul de

Primarul Ion Lungu a anunțat, miercuri, că începând cu luna aprilie va fi implementat și în municipiul Suceava transportul public local gratuit în prima zi de vineri din fiecare lună.

El a arătat că a analizat cu conducerea societății de transport public local situația ca urmare a înlocuirii întregului parc cu autobuze electrice și că este îmbucurător că a crescut atât numărul de călători cât și încasările TPL.



Primarul a spus că expiră contractul colectiv de muncă de la TPL și că a solicitat conducerii să prevadă în noul contract o majorare cu 10 la sută a salariilor angajaților, menționând totodată că șoferii TPL sunt cei care conduc autobuze de jumătate de milion de euro fiecare și au o responsabilitate foarte mare.

„Având în vedere faptul că au crescut încasările începem și noi, dar mai timid, în fiecare primă vineri din lună, proiectul „Vinerea Verde”. Ca atare, vineri, 7 aprilie, transportul local în municipiul Suceava va fi gratuit”, a anunțat primarul.

El a recunoscut că în alte orașe acest program este în fiecare vineri, dar că el propune ca un proiect-pilot să fie în fiecare primă zi de vineri din lună transport gratuit urmând să fie analizate efectele, care ar fi pierderile și câștigurile.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version