SJU Suceava: Medicii cardiologi intervenționiști Laurian Blaga și Paul Turcoman au refuzat să semneze fișele postului pentru reluarea activității


Intră acum și în grupul de

Conducerea Spitalului Județean Suceava a anunțat, joi, că cei doi medici cardiologi intervenționști aflați în conflict cu managementul spitalului, Laurian Blaga și Paul Turcoman au refuzat să semneze fișele postului pentru reluarea activității.

Potrivit unui comunicat de presă, managerul unității sanitare, dr. Alexandru Calancea a convocat o întrevedere doar cu cei doi colegi – medici cardiologi, scopul fiind semnarea fișelor de post, cu consecința reluării activității în cadrul compartimentului de specialitate de angajații unității sanitare chiar în cursul acestei zile.

Totodată, managerul SJU Suceava, dr. Alexandru Calancea le-a oferit celor doi garanția suportului său instituțional, asigurându-i că ceea ce este înscris în fișele de post nu este de natură să le aducă nicio atingere asupra drepturilor profesionale, fișa de post prezentată, fiind semnată de manager ca o dovadă a dorinței sale privind reluare a activității specifice de către cei doi medici.

În comunicat se menționează că cei doi medici nu au prezentat disponibilitate de a semna fișele și de  a reluara activitatea, ceea ce înseamnă că urmează să se respecte prevederile legale în vigoare.

„Managerul unități sanitare asigură pacienții că la data prezentă, compartimentul de cardiologie intervențională are capacitatea de a răspunde tuturor solicitărilor cu patologie specifică”, se mai arată în comunicat.


Intră acum și în grupul de