Pachete cu tigari ascunse in cofrajele cu oua, confiscate


Intră acum și în grupul de

Frontieriştii şi vameşii din cadrul Punctul de Trecere a Frontierei Siret au depistat într-un autocar, două persoane care transportau aproximativ 1.400 pachete de ţigări, ce erau ascunse în cofraje de ouă, în cutii de suc şi prăjituri, precum şi în cutii de Calgon. Potrivit purtătorului de cuvânt al IJPF Suceava, cms. Ilie Poroch Seriţan, la P.T.F. Siret s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind cu un autocar al unei firme de transport din Botoşani, cetăţeana ucraineană K. Tetiana, în vârstă de 24 de ani şi N. Ciprian, în vârstă de 23 de ani, din municipiul Botoşani.

După controlul documentelor de călătorie, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra celor două persoane şi mijlocului de transport, fiind descoperite ascunse şi nedeclarate în vederea sustragerii de la controlul vamal, disimulate în bagajele personale, în seturi de cofraje de ouă, în cutii de suc şi prăjituri precum şi în cutii de Calgon, aproximativ 1.400 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană.

Bunurile, în valoare de 5.899 lei, au fost reţinute în vederea confiscării de vameşi, iar cele două persoane au fost sancţionate contravenţional cu amendă în valoare de 5000 lei, fiecare.


Intră acum și în grupul de