Parcarea autovehiculelor pe străzile din Suceava va fi interzisă, pe zone și zile, în baza programului de salubrizare stradală


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local Suceava urmează să adopte în ședința din 30 martie o hotărâre privind introducerea unor noi prevederi legate de parcarea autovehiculelor pe străzile din municipiu.

Astfel, potrivit proiectului inițiat de primarul Ion Lungu și viceprimarul Lucian Harșovschi,  pe arterele de circulație unde sunt parcate autovehicule și pe care urmează se se execute activități specifice serviciilor de salubrizare stradală se va interveni pe baza unui program stabilit de Direcția de ecologizare și aprobat de primarul municipiului Suceava.

Programul va cuprinde arterele de circulație pe care se intervine, ziua/zilele și intervalul orar.

 „În vederea executării lucrărilor de salubrizare este interzisă parcarea autovehiculelor în zonele, în ziua/zilele și intervalele orare stabilite și afișate pe indicatoarele de informare”, se arată în hotărâre.

Potrivit inițiatorilor, informarea cetățenilor privind programul de executare a lucrărilor de salubrizare stradală se va realiza atât prin montarea de indicatoare care vor conține informații privind ziua/zilele și intervalul orar pentru salubrizare cât și prin informarea asociațiilor de proprietari în a căror proximitate se află străzile cuprinse în programul de salubrizare.

Măsura a fost luată întrucât s-a constatat că activiatatea de salubrizare stradală nu se poate desfășura corespunzător în condițiile în care pe străzi sunt parcate autovehicule.

Pentru refuzul de a îndepărta autovehiculul în vederea efectuării operațiunilor de curățenie stradală amenda este cuprinsă între 400 și 1000 de lei pentru persoane fizice și între 500 și 2500 de lei pentru persoane juridice.


Intră acum și în grupul de