Sub 2% din buget pentru cultura si sportul sucevean (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Mai puţin de două procente din bugetul municipiului reşedinţă de judeţ vor fi acordate anul acesta activităţilor culturale şi celor sportive.

Conform afirmaţiilor făcute de edilul şef al Sucevei, Ion Lungu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de miercuri, totalul sumelor acordate pentru cele două capitole se ridică la valoarea de 33 de miliarde de lei vechi, ceea ce reprezintă 1,36% din buget.

Din aceştia 1,8 milioane lei vor merge către sport şi 500.000 de lei către cultură.

Echipa locală de handbal masculin va primi cea mai mare parte din bani, dar e vorba de aceeaşi sumă ce i-a fost acordată şi anul trecut, adică 10 miliarde de lei vechi.

“Am avut în ultima perioadă mai multe discuţii cu conducerea clubului şi cu Consiliul de Administraţie al acestuia. Dorinţele sunt mari dar trebuie să vă spun cu toată sinceritatea că dacă nu ar fi Primăria nu ştiu dacă ar mai putea continua activitatea handbalistică la Suceava pentru că 60% din ceea ce înseamnă finanţarea clubului vine din partea municipalităţii”, a declarat Ion Lungu.

De o sumă importantă de bani se bucură anul acesta şi Catedrala de pe Mărăşeşti. Pentru continuarea lucrărilor la acest edificiu vor fi acordate din bugetul local, 6 miliarde de lei vechi.


Intră acum și în grupul de