Scolile sucevene vor trebui sa reduca cheltuielile la maxim (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Nu mai sunt bani pentru cheltuieli fără rost şi fiecare unitate aflată în subordinea administraţiei publice locale sucevene va trebui să strângă serios cureaua la acest capitol.

Acest lucru vine mai ales după ce in 2011 cheltuielile materiale au fost fundamentate la doar 75% din cuantumul anului trecut.

Conform edilului şef al municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, bugetul de anul acesta, care va fi supus aprobării Consiliului Local la finele lunii ianuarie, este unul al dezvoltării oraşului dar “în acelaşi timp unul de maximă austeritate la cheltuielile materiale”.

În cadrul unei conferinţe de presă, primarul municipiului a spus că unele dintre cele mai cheltuitoare unităţi aflate în grija municipalităţii sunt şcolile sucevene.

“Cred că este loc mult şi se poate reducerea cheltuielilor materiale. Voi avea discuţii cu conducerile tuturor unităţilor de învăţământ din Suceava în ideea de a veni fiecare cu propuneri concrete de reducere a cheltuielilor. Teoria că Primăria plăteşte şi consumăm la şcoli cât vrem fără să ne intereseze nu mai merge”, a declarat Ion Lungu.

Tot el a mai spus că în principal se are în vedere consumul de utilităţi, energie electrică şi căldura pe timpul celor încă două luni de iarnă cât au mai rămas.

“Din păcate trebuie să recunoaştem faptul că aceasta este realitatea la şcoli, dacă nu plătesc ei nu-i interesează, iar această situaţie nu mai poate fi acceptată. Până la începutul viitorului an şcolar vom face nişte normative exacte pentru utilităţi, întreţinere şi cheltuieli materiale deoarece trebui să avem o situaţie foarte clar delimitată”, a mai adăugat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de