Acasă Actualitate Pagube de 100.000 de lei în urma exploziei la blocul de pe...

Pagube de 100.000 de lei în urma exploziei la blocul de pe strada Tipografiei din Suceava. Lungu: Pagubele au fost mai mari pe casa scării


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că au fost efectuate estimări privind pagubele provocate în urma exploziei din apartamentul nr. 5 din blocul de pe strada Tipografiei, acestea fiind de aproape 100.000 de lei, bani care vor fi alocați de Consiliul Local Suceava pentru reparații.

El a spus că pagubele au fost mai mari pe casa scării, fiind distruse toate ușile, geamurile cu ramă metalică și au fost deformate și cele 13 uși ale apartamentelor de pe respectiva scară de bloc.



Potrivit evaluării, reparațiile la pagubele de pe casa scării sunt de 77,367 de lei, iar pentru înlocuirea ușii și geamurilor din apartamentul unde s-a produs explozia este suma estimată este de 13.507 lei.

Primarul Ion Lungu a salutat decizia CJSU Suceava privind înființarea unei comisii mixte care să facă o verificare a celor racordați la gaz metan în municipiu.

„Având în vedere ceea ce s-a întâmplat și la explozia trecută și la această explozie, practic sunt niște probleme de neglijență. Nu s-a constatat că au fost infiltrații pe magistrale, pe conductele de gaz, ci niște probleme de neglijență din partea unor persoane în vârstă”, a spus primarul.

El a anunțat că a stabilit împreună cu Prefectura, cu ISU, ca vineri să organizeze la Primăria Suceava o întâlnire cu reprezentanții asociațiilor de proprietari care să fie atenționați să aibă în vedere ca persoanele în vârstă sau singure să fie instruite în legătură cu modul de folosire a aparatelor care funcționază cu gaz metan.

„Paradoxal, nu înțeleg, aici unde a avut loc explozia cetățeanul respectiv avea centrală pentru încălzire pentru că nu mai este sistem centralizat pe scara blocului și totuși prefera să se încălzească de la aragaz pentru că ar fi fost mai ieftin să se încălzească de la aragaz față de consumul pe care îl face la centrala pe gaz metan. Avem probleme reale aici și este bine să se facă verificări la instalațiile de gaz metan pe de o parte și să se facă acele instruiri privin folosirea aparatelor”, a spus Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version