Ucraineni urmariti de frontieristi pe strazile din Siret


Intră acum și în grupul de

Pentru că nu a oprit la semnalul frontieriştilor, o maşină în care se aflau doi tineri din Ucraina a fost urmărită pe străzile din Siret cu girofarul şi sirena în funcţiune, reuşindu-se, într-un final, imobilizarea autoturismului. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJF Suceava, cms. Ilie Poroch Seriţan joi seară, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Siret efectuau o acţiune pe linia combaterii traficului cu ţigări, şi au depistat în trafic un autoturism marca „ Audi 100” în care se aflau cetăţenii ucraineni M. Ivan, în vârstă de 20 de ani şi T. Alina, în vârstă de 26 de ani.

„Aceştia nu s-au supus semnalelor regulamentare ale poliţiştilor de frontieră, fapt pentru care s-a trecut la urmărirea autoturismului folosindu-se semnalele acustice şi optice de avertizare, la scurt timp reuşindu-se imobilizarea acestuia pe o stradă din oraşul Siret. Deoarece cele două persoane transportau în autoturism ţigări de contrabandă, s-a luat măsura conducerii acestora la sediul sectorului S.P.F. Siret unde în urma inventarierii a fost descoperită cantitatea de 550 pachete de ţigări – 300 pachete de ţigări marca „Viceroy” de provenienţă ucraineană şi 255 pachete marca „Winston” de provenienţă R. Moldova” a precizat cms. Poroch.

Acesta a mai spus că celor doi li s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă, acte ce urmează să fie înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi în vederea atribuirii numărului unic.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de aproximativ 5.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră suceveni, iar autoturismul marca „ Audi 100” a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Siret în vederea continuării cercetărilor.

„Mai mult de atât, datorită faptului că M. Ivan care se afla la volanul autoturismului nu a oprit la semnalul regulamentar al poliţiştilor de frontieră, a fost sancţionat contravenţional de către aceştia cu amendă în valoare de 1.500 lei”, a adăugat purtătorul de cuvânt al IJPF Suceava.


Intră acum și în grupul de