Tânărul care a căzut cu mașina în canalul de evacuare a unei microhidrocentrale din Bilca fugea de poliție


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 24 de ani din Vicovu de Sus a căzut cu mașina într-un canal de evacuare a apei a unei microhidrocentrale din Bilca în timp ce fugea de poliție, el fiind salvat de la înec de polițiști.

Potrivit anchetei, polițiștii aflați în serviciul de patrulare și intervenție la evenimente pe raza de competență din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești au observat pe drumul județean DJ 178C Bilca, un autoturism Volkswagen Golf, de culoare gri care circula din sensul opus autospecialei de poliție, având doar luminile de poziție aprinse.

Polițiștii au efectuat semnale regulamentare de oprire, însă conducătorul autoturismului în cauză nu s-a conformat, a mărit viteza de deplasare și și-a continuat drumul. Lucrătorii de poliție au pornit în urmărirea autovehiculului Volkswagen Golf pe drumul județean, însă după aproximativ 700 de metri, conducătorul auto a virat la stânga pe un drum comunal.

În continuare, fiind în urmărirea autoturismului, pe latura sudică a canalului de evacuare a apei a microhidrocentralei nr. 3 Bilca, după aproximativ 500 de metri pe acest drum comunal, conducătorul autoturismului în cauză, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a ieșit în afara părții carosabile și a pătruns în apă.

Polițiștii au constatat că în interiorul autoturismului, la volan, se află un tânăr și niciun alt pasageri, iar întrucât autoturismul se scufunda șoferul a ieșit din autovehicul și a început să înoate către unul dintre pereții canalului.

Având în vedere că debitul de vărsare al apei era foarte mare, tânărul nu putea înainta înspre peretele exterior al canalului de evacuare a apei, fiind purtat în continuare de curenții de apă. La un moment dat, acesta s-a scufundat și nu mai putea fi observat, moment în care lucrătorii de poliție au coborât înspre unul din pereții canalului de evacuare a apei, unde cu ajutorul unei ramuri al unui arbore, cu lungimea de aproximativ 3 metri, au reușit să-l tragă înspre peretele canalului.

În continuare, s-a reușit interceptarea persoanei în cauză, aceasta fiind condusă în afara canalului de evacuare a apei, pe acostamentul drumului comunal, prezentând totodată semne vitale.

Întrucât starea de sănătate a tânărului era precară, lucrătorii de poliție au solicitat la fața locului un echipaj medical, care să-i acorde îngrijiri medicale de specialitate, ulterior acesta fiind preluat și transportat de un echipaj SMURD la Spitalul Municipal Rădăuți, diagnosticul prezumtiv fiind de ”hipotermie”.

Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că persoana în cauză se identifică ca fiind Petru B. de 24 ani din comuna Vicovu de Jos.

El a fost testat cu aparatul etilotest din dotarea Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, rezultatul indicând o valoare de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, la sediul Spitalului Municipal Rădăuți, a fost testat cu aparatul drug test din dotarea Compartimentului Rutier Rădăuți, rezultatul fiind, de asemenea, negativ.

Poliția a luat legătura cu un reprezentant al microhidrocentralei nr. 3 Bilca care a redus debitul apei, autoturismul fiind identificat la aproximativ 800 de metri față de microhidrocentrală, în interiorul canalului de evacuare a apei. În continuare, doi reprezentanți ai autorității locale din Bilca, cu ajutorul unui utilaj industrial, au reușit tractarea și scoaterea autoturismului marca Volkswagen Golf, în afara canalului de evacuare a apei.

Efectuându-se verificări în bazele de date ale Poliției Române, s-a stabilit faptul că tânărul este posesor de permis de conducere, dreptul său de a conduce autovehicule pe drumurile publice fiind valabil, dar autoturismul Volkswagen Golf figurează în bazele de date cu Certificat de Înmatriculare suspendat. De, asemenea, autoturismul menționat nu figurează ca având o poliță RCA valabilă.

Tânărul a fost amendat pentru abaterile pe care le-a comis la regimul rutier, fiind deschis și un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.


Intră acum și în grupul de