Circulația auto se închide complet în județele Botoșani și Iași


Intră acum și în grupul de

Circulația pentru toate categoriile de autovehicule se închide de miercuri seara de la ora 21:30 în județele Botoșani și Iași.

Măsura a fost luată de CNAIR împreună cu Poliția Rutieră din cauza fenomenelor meteorologice extreme.

Decizia are ca principal scop protejarea vieții cetățenilor, care ar putea rămâne blocați pe drum în propriile autovehicule, arată DRDP Iași.

Măsura se aplică și mijloacelor de transport persoane ceea ce înseamnă că plecarea din autogări a autovehiculelor este interzisă pe perioada restricțiilor instituite.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de cod roșu de viscol și ninsori abundente pentru județele Botoșani și Iași valabilă până joi la ora 04:00.

Vizibilitatea va scădea spre zero pe anumite sectoare de drum, atenționează DRDP Iași care solicită evitarea deplasărilor în aceste zone până la încetarea fenomenelor meteo periculoase.

„Imediat după ce aceste fenomene meteorologice extreme provocate de vortexul polar vor înceta, utilajele CNAIR vor interveni pentru a restabili circulația în cel mai scurt timp pe drumurile afectate. Vă rugăm ca înainte de a pleca la drum să vă informați din surse oficiale. De asemenea este foarte important ca în această perioadă să aveți autovehiculele echipate de iarnă în cazul în care tranzitați zone afectate de vortexul polar”, mai arată DRDP Iași.


Intră acum și în grupul de