Strat de zăpadă și de 1,5 metri pe drumuri județene. DJDP Suceava spune că acționează cu 25 de utilaje de deszăpezire


Intră acum și în grupul de

Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Suceava a anunțat, miercuri seara, drumurile județene cu circulația îngreunată din cauza condițiilor meteo nefavorabile, respectiv căderi masive de zăpadă însoțite de viscol :

– DJ 209 C Moara-Frumoasa-Liteni- Lucăceşti – Berchişeşti (DN2E);

– DJ 290 DN 29 – Salcea – Vereşti – Fântânele – Roşcani (DJ 208C);

– DJ 208 B Udeşti (DJ 208A) – Vereşti (DJ 290) – Dumbrăveni (DN29) – Siminicea

– DJ 208 E – tronson Manolea – Forăşti

– DJ 209 H – tronson Baia

– DJ 291 A Zvoriştea – Grămeşti – Siret – Muşeniţa – Frătăuţii Noi

Există tronsoane de drum cu porțiuni pe care stratul de zăpadă atinge 1,00-1,50 m, arată DJDP Suceava care menționează că pe celelalte drumuri județene, carosabilul se prezintă umed cu sectoare de zăpadă frământată în strat de 1-10 cm.

Drumurile cu circulația îngreunată sunt afectate de suluri de zăpadă formate pe carosabil pe fondul ninsorilor viscolite.

„Pe drumurile județene se intervine cu un număr de 25 utilaje dotate cu lamă și răspânditor. Pe lângă aceste utilaje se acționează și cu o serie de utilajele aparținând autorităților locale, tranzitate de drumurile județene. DJDP Suceava asigură prin Comandamentul de iarnă instituit coordonarea tuturor utilajelor și prioritizarea intervențiilor funcție de problemele semnalate din trafic, în vederea menținerii circulației deschise în condiții de vreme severă”, se mai arată în comunicarea DJDP Suceava.

DJDP Suceava recomandă conducătorilor auto să evite pe cât posibil deplasările neesențiale, în condițiile în care meteorologii au prelungit atenționarea de cod portocaliu de ninsoare și viscol până în data de 06.04.2023.


Intră acum și în grupul de