Militarii in rezerva au protestat de Ziua Unirii, in fata Prefecturii Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Protestul organizat luni, de Ziua Unirii, de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate în Rezervă şi în Retragere, filialele Suceava şi Rădăuţi, a adunat în faţa Palatului Administrativ din municipiu, peste o sută de militari în rezervă, care au solicitat guvernanţilor stoparea procesului de recalculare a pensiilor militare.

Reprezentanţii protestatarilor au transmis prefectului, prin secretariatul instituţiei, o scrisoare deschisă adresată preşedintelui României şi un ultimatum adresat Guvernului dar şi preşedintelui României.

Preşedintele SCMDRR Suceava, col.(r) Ion Coca, a citit în faţa protestatarilor scrisoarea deschisă adresată preşedintelui Traian Băsescu căruia îi cer să-i destituie pe cei vinovaţi de nerespectarea hotărârilor judecătoreşti, dar şi intervenţia pentru reparaţiile morale care li se cuvin precum şi scuzele publice la care au dreptul din partea celor care au calomniat, injuriat şi lezat grav demnitatea şi onoarea militarilor. În discursul său Coca a precizat că trebuie stopată recalcularea pensiilor şi revenit la pensiile din luna decembrie 2010, întrucât pensia este un drept patrimonial.

El a spus că numeroşi militari rezervişti sunt afectaţi de această recalculare. „În adeverinţa ce am primit-o, mie îmi lipsesc 70 de luni de activitate. Dacă în cazul lui Prunariu nu s-au găsit anii când era în URSS, mie nu mi-au găsit aproape şapte ani deşi eram în ţară”, a spus Coca.

Liderul SCMDRR din Rădăuţi, col.(r) Vasile Plăcintă, a spus la rândul său că preşedintele Traian Băsescu „a avut tupeul” ca duminică seara să bălăcărească militarii rezervişti în faţa naţiunii. El a cerut ca tuturor pensionarilor militari să li se plătească pensiile pe care le aveau înainte de recalculare, iar în cazul în care la recalculare au primit pensie mai mare, să li se acorde această pensie, fiind un drept patrimonial câştigat.

Liderul SCMDRR a spus că pensionarii militari trebuie să fie despăgubiţi pentru afecţiunile psihice suferite în urma recalculării pensiilor, şi să primească despăgubiri şi urmaşii persoanelor decedate din acelaşi motiv. El a mai cerut ca Guvernul să revină şi la impozitarea cu 5,5 la sută a tuturor pensiilor ce depăşesc 740 de lei.

Pensionarii militari susţin că dacă situaţia nu va fi soluţionată vor organiza la 1 martie un miting în faţa Guvernului.


Intră acum și în grupul de