Incendiu puternic la un gater din Neagra Sarului


Intră acum și în grupul de

Un puternic incendiu a izbucnit, luni seară, la un gater din Neagra Şarului, comuna Şaru Dornei. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava incendiu a fost anunţat la ora 21:14. Pentru localizarea şi lichidarea incendiului, la locul intervenţiei s-au deplasat 11 pompieri militari, cu două autospeciale, de la Detaşamentul Vatra Dornei. În sprijin au venit şi şase voluntari de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Şaru Dornei.

Când echipajele au ajuns la gater ardea o construcţie din lemn, pe o suprafaţă de aproximativ 65 de mp, unde se afla atelierul de reparaţii şi întreţinere, o sală de mese şi o magazie, existând pericolul de extindere la o hală banzic şi la uscătorul de cherestea.

Flăcările au fost stinse la ora 22. 56, dar a ars construcţia din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de circa 65 de mp, precum şi două motoferăstraie electrice, un polizor, un aparat de sudură electric, 3 acumulatori auto, scule de întreţinere şi accesorii banzic şi obiecte de mobilier.

În urma cercetărilor s-a constatat drept cauză probabilă a producerii incendiului, jarul provenit de la un coş de fum deteriorat.

Pompierii dorneni au salvat hala banzic, uscătorul de cherestea şi instalaţia tehnologică.


Intră acum și în grupul de