Autoutilitară confiscată și amendă de 50.000 de lei aplicată Primăriei Siminicea pentru depozitări necontrolate de deșeuri. Adriana Iordache(Garda de Mediu): Sper să fie un semnal pentru toate primăriile din județ


Intră acum și în grupul de

Primăria Siminicea a fost amendată, joi,  cu suma de 50.000 de lei pentru depozitarea necontrolată de deșeuri, a declarat pentru News Bucovina șeful Gărzii de Mediu Suceava, Adriana Iordache.

Ea a precizat că în acest caz a fost făcută și o sesizare penală, iar o autoutilitară aparținând Primăriei Siminicea a fost confiscată.

Comisarii Gărzii de Mediu Suceava au efectuat joi o verificare în teren privind depozitarea de deșeuri în locuri nepermise în comuna Siminicea.

Șeful Gărzii de Mediu Suceava, Adriana Iordache a precizat că este pentru prima dată când comisarii de mediu suceveni instrumentează un asemenea caz și i-a felicitat pe aceștia pentru munca depusă.

„Sper că ceea ce s-a întâmplat astăzi să reprezinte un semnal de alarmă foarte serios pentru toate primăriile din județul Suceava! Avem toleranță zero  pentru asemenea fapte”, a mai spus Adriana Iordache.

Pe lângă amenda de 50.000 de lei, comisarii de mediu au confiscat autoutilitara folosită pentru transportul deșeurilor și a fost făcută plângere penală.

Totodată, a fost impusă măsura de salubrizare urgentă a zonei  afectată de depozitări necontrolate de deșeuri.


Intră acum și în grupul de