Un elev al Liceului Teoretic „Ion Luca” Vatra Dornei s-a calificat în lotul național lărgit care va reprezenta România la Olimpiada Internațională de Chimie de la Zurich


Intră acum și în grupul de

Elevul Popescu Șerban Marian, din clasa a XI-a, de la Liceul Teoretic „Ion Luca” Vatra Dornei s-a calificat în lotul național lărgit al României care va participa la Olimpiada Internațională de Chimie, ce se va desfășura la Zurich, Elveția, în perioada 16-25 iulie 2023.

ISJ Suceava a informat, joi, că în perioada 2-7 aprilie 2023, la Deva, s-a desfășurat etapa națională a celei de-a LVI -a ediții a Olimpiadei de Chimie, județul Suceava fiind reprezentat de următorii elevi: ¨ Clasa a X-a:  Filipoaia C. Cristian-Stefan, Colegiul Național „Ștefan cel Mare’’ Suceava, profesor îndrumător Mihai Brândușa ¨ Clasa a XI-a: Beilic A.L. Alex-Gabriel, Colegiul Național „Petru Rareș’’ Suceava, profesor îndrumător Capbun Dana- Gabriela și elevul Popescu D. Șerban Marian de la Liceul Teoretic „Ion Luca” Vatra Dornei, profesor îndrumător Gîm Lavinia.

Elevul Filipoaia C. Cristian-Ștefan a obținut o Mențiune Specială, iar elevul Popescu Șerban Marian s-a clasat al patrulea și a obținut Mențiune a Ministerului Educației.

 După proba de baraj au fost selectați cei mai buni 20 de elevi dintre cei 184 de participanți la etapa națională a Olimpiadei de Chimie, pentru a face parte din lotul lărgit ce va reprezenta România la Olimpiada Internațională de Chimie, între aceștia aflându-se și un elev din județul Suceava.

În urma acestei probe care a cuprins subiecte grupate în 7 subdomenii: Chimie analitică I, Chimie analitică 2, Chimie anorganică, Chimie organică 1, Chimie organică 2, Cinetică chimică și Termochimie, elevul Popescu Șerban Marian de la Liceul Teoretic „Ion Luca” din Vatra Dornei s-a calificat pentru lotul lărgit.


Intră acum și în grupul de