Zona de agrement a Sucevei costa municipalitatea 10 milioane de lei (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

10,8 milioane de lei, din care 7 milioane de lei vor fi lucrări de construcţii-montaj. Atât va costa, potrivit primarului Ion Lungu, amenajarea zonei de agrement a municipiului, pe un teren de 3 hectare pe care Primăria l-a primit de la RA-APPS.

Edilul-şef a spus într-o conferinţă de presă că pentru folosirea acestui teren preferă un proiect mai amplu, explicând că va fi reabilitat un iaz unde va fi construit un ponton, vor fi achiziţionate bărci şi hidrobiciclete, vor fi construite trei terenuri de tenis, un teren de mini-golf sau un spaţiu de joacă pentru copii. Totodată, va fi construit un pavilion, o cafenea, un spaţiu administrativ, un cabinet medical, un grup sanitar, vor fi amenajate alei şi vor fi reabilitate cele existente, va fi refăcută amenajarea peisagistică, dar şi reabilitat iluminatul.

Lungu a spus că finanţarea pentru acest proiect ar putea fi obţinută prin POR, sau din alte surse, Primăria asigurând o cofinanţare de zece la sută din valoarea întregului proiect.

Zona de agrement urmează să fie amenajată pe un teren situat în apropierea Cetăţii de Scaun, în prezent pe acest teren fiind iazuri, o livadă, fâneţe, o terasă şi un teren de tenis. Terenul unde urmează să fie amenajată zona de agrement a fost transferat, în 2008, prin Hotărâre de Guvern, din proprietatea RA-APPS în cea a Primăriei Suceava.


Intră acum și în grupul de