Doi elevi suceveni au fost cooptați în lotul național pentru participarea la Olimpiada Internațională de Biologie din Emiratele Arabe Unite


Intră acum și în grupul de

Doi elevi suceveni Ionescu M. Marian Nicolay de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Suceava și Cârloanță C.C. Teodor de la Colegiul Național „Dragoș Vodă” din Câmpulung Moldovenesc, premiați la Olimpiada Națională de Biologie, au fost cooptați în lotul național în vederea participării la Olimpiada Internațională de Biologie care se va desfășura în Emiratele Arabe Unite.

Potrivit ISJ Suceava, etapa națională a Olimpiadei Naționale de Biologie s-a desfășurat la Iași, în perioada 10-14 aprilie 2023, județul Suceava fiind reprezentat de 8 elevi, care au fost însoțiți de prof. Băeșu Aspazia, Colegiul Național ,,Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți.

Rezultatele obținute de elevii suceveni sunt: Premiul III: Cârloanță C.C. Teodor, clasa a XI-a, Colegiul Național „Dragoș Vodă” Câmpulung Moldovenesc, prof. Zancu Daniela.

Mențiuni: Ionescu M. Marian Nicolay, clasa a X-a, Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, prof. Carmen Constantineanu; Drob D. Amalia, clasa a XI-a, Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, prof. Carmen Constantineanu; Lămășanu C. Bianca Georgiana, clasa a XI-a, Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava- prof. Carmen Constantineanu.

Mențiune specială: Ferariu F. Ionatan clasa a XI-a, Liceul Teoretic ,,Filadelfia” Suceava, profesor Gherasim Elisabeta.

Din lotul național lărgit, format din 20 de elevi, fac parte 2 elevi suceveni, respectiv Cârloanță C.C. Teodor, clasa a XI-a, Colegiul Național „Dragoș Vodă” Câmpulung Moldovenesc și Ionescu M. Marian Nicolay, clasa a X-a, Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava.

Lotul național de biologie va beneficia de două săptămâni de pregătire teoretică la Universitatea „Babeș Bolyai” Cluj-Napoca.

Ulterior va fi selecțat lotul restrâns în care vor rămâne patru elevi care vor continua pregătirea practică pentru participarea la Olimpiada Internaţională de biologie, ce se va desfășura în Emiratele Arabe Unite, iulie 2023.

De notat este că pe diplomele emise de Ministerul Educației pentru Olimpiada Națională de Biologie a fost înscrisă greșit data desfășurării, respectiv în loc de aprilie 2023 este trecut anul 2014.


Intră acum și în grupul de