Ion Lungu spune că lucrările la parcarea supraterană de pe strada Ștefan Tomșa ar putea începe în acest an


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, în conferința săptămânală de presă că își dorește ca în acest an să fie lansată licitația pentru execuția parcării supraterane de pe strada Ștefan Tomșa și că speră și ca lucrările de construire să înceapă.

„Am avut o discuție cu proiectantul parcării supraterane din strada Ștefan Tomșa. Până la sfârșitul lunii va preda studiul de fezabilitate pentru această parcare”, a declarat Lungu.

Primarul a spus că parcarea supraterană va avea parter și patru etaje și circa 330 de locuri de parcare. Parterul clădirii va fi parțial și cale de acces pentru cei care trebuie să tranziteze pentru a ajunge la locuințele lor și vor beneficia de cartele de acces.

Parcarea va dispune de o terasă verde pe care se vor putea amplasa și panouri fotovoltaice.

„Intenția este de a lega această parcare de modernizarea axului principal”, a mai spus Ion Lungu.

Primarul a precizat că după aprobarea studiului de fezabilitate pentru această parcare se pot începe procedurile de expropriere și acordare de despăgubiri proprietarilor garajelor care vor fi demolate în vederea construirii noii parcări.

Ion Lungu a arătat că vrea ca imediat terenul să devină liber de sarcini pentru a se putea face licitația de execuție în acest an și să înceapă lucrările de construire a parcării supraterane.


Intră acum și în grupul de