Trei masini confiscate in vama Siret (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Un Microbuz „Ford”, un „Chevrolet” şi un autoturism înmatriculat în Bulgaria au fost confiscate în vama Siret pentru că aveau modificări structurale destinate trecerii frauduloase a frontierei de stat a ţigărilor de contrabandă. Vineri, dimineaţă la P.T.F. Siret s-a prezentat pentru a intra în ţară conducând un microbuz marca „ Ford”, S. Alexandru, în vârstă de 34 de ani, domiciliat în Paşcani, jud. Iaşi. Frontierişii au găsit în două locaşe special amenajate, realizate prin modificarea rezervoarelor şi dublarea pereţilor acestora, un număr de 4.101 pachete de ţigări marca „Viceroy” de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare de 17.634 lei, au fost reţinute în vederea confiscării de vameşi, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei.
Microbuzul marca „Ford” cu valoare în vamă de 9.400 lei, a fost reţinut în vederea confiscării, deoarece ţigările erau ascunse în locaşe special amenajate.

Tot prin P.T.F. Siret a vrut să intre în ţară conducând un autoturism marca „Chevrolet”, cetăţeanul ucrainean F. Sergii, în vârstă de 23 de ani. În urma verificării amănunţite efectuate de frontierişti şi vameşi s-au descoperit într-un locaş special amenajat, în compartimentul motor sub bordul autoturismului până în podul pedalier, cantitatea de 590 pachete de ţigări marca „Winston” de provenienţă ucraineană.
Ţigările în valoare de 2.519 lei, au fost reţinute iar ucraineanul amendat cu 5.000 lei. Pentru că avea modificări la maşină, special făcute pentru a transporta ţigări, Chevrolet-ul în valoare de 25.620 lei, a fost confiscat.

Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au descoperit ţigări şi în butelia de gaz al unui autoturism marca „ Audi” al unui cetăţean ucrainean, B. Valerii, în vârstă de 25 de ani.
Este vorba despre un număr de 400 pachete de ţigări marca „Viceroy” de provenienţă ucraineană, în valoare de 1.708 lei. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

De asemenea, Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Iaşi anunţă că, la Biroul Vamal de Frontieră Siret vineri, la ora 7 a confiscat un autoturism înmatriculat în Bulgaria, la volanul căruia se afla un cetăţean moldovean, cu paşaport românesc. Au fost descoperite 82.000 (4.100 pachete) de ţigarete într-un locaş special amenajat în rezervorul de carburant.


Intră acum și în grupul de