Bugetul Aeroportului Suceava, suplimentat cu 1,8 milioane de lei (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În vederea achiziţionării unui degivror performant necesar în perioada de iarnă, Consiliul Judeţean Suceava a aprobat, vineri, suplimentarea cu 1,8 milioane de lei a bugetului Aeroportului „Ştefan cel Mare” pentru 2011 faţă de cel de anul trecut.

Potrivit şefului executivului judeţean, Gheorghe Flutur, aparatul existent este vechi şi achiziţia unuia performant cu care să fie îndepărtată gheaţa şi chiciura de pe aeronave ar permite ca aerogara Suceava să fie operaţională şi în condiţii de temperatură foarte scăzută.

Pentru investiţii, bugetul alocat este de 2,39 milioane lei şi vizează, pe lângă achiziţionarea degivrorului, benzi transportoare şi lucrări de amenajare a aerogării şi a spaţiului alocat pentru vamă.

Totodată, CJ Suceava a aprobat organigrama şi statul de funcţii la aeroport, menţinând la 64 numărul de posturi, dar schimbând structura organizatorică astfel încât personalul din serviciul de handling se va ocupa şi de siguranţa aeroportuară, urmând ca aceşti angajaţi să fie instruiţi în conformitate cu reglementările aeronautice interne şi internaţionale.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu, a aprobat certificarea aeroportului Ştefan cel Mare din Suceava ca unitate deschisă traficului internaţional. Astfel, aeroportul, care se află în subordinea consiliului judeţean, poate efectua în continuare activităţi de trafic internaţional. Aprobarea certificării a fost făcută în urma unor rapoarte privind îndeplinirea condiţiilor necesare pentru certificare, întocmite de comisiile de evaluare, numite prin ordinul ministrului. Şedinţa de încheiere a activităţii de evaluare a aeroportului a avut loc la 26 noiembrie. Din comisii au făcut parte reprezentanţi ai ministerelor Transporturilor, Administraţiei şi Internelor, Agriculturii, Finanţelor şi Sănătăţii.

Criteriile urmărite au fost legate de fluxurile de sosiri şi plecări, interne şi internaţionale, de facilităţile de sănătate publică, asistenţă medicală, control veterinar şi fitosanitar şi de facilităţile pentru controlul trecerii frontierei şi controlul vamal.


Intră acum și în grupul de