Masina unui ucrainean, confiscata pentru contrabanda cu tigari


Intră acum și în grupul de

Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Siret, unitate aflată în subordinea Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Iaşi, au reţinut sâmbătă, în vederea confiscării un autoturism, în valoare de 8.000 euro, care avea locaşuri special amenajate pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat a ţigărilor de contrabandă. Au fost descoperite ascunse 240 pachete ţigarete de provenienţă ucraineană. Pe lângă faptul că şoferul a rămas fără maşină, acesta a fost şi sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 5.000 lei.

Astfel, sâmbătă dimineaţă s-a prezentat pentru control vamal, la Biroul Vamal de Frontieră Siret un autoturismul înmatriculat în Ucraina la volanul căruia se afla un cetăţean ucrainean. În urma controlului amănunţit efectuat de inspectorii vamali, au fost descoperite ascunse 240 pachete ţigarete de provenienţa ucraineană.
Liana Barbu, responsabil de relaţiile cu mass-media D.R.A.O.V. Iaşi precizează că ţigările erau ascunse într-un compartiment special amenajat sub semiaripile din spate.

Ucraineanul a fost sancţionat contravenţional, de către inspectorii vamali, cu amendă în valoare de 5.000 lei. Autoritatea vamală a reţinut în vederea confiscării întreaga cantitate de ţigări, precum şi autoturismul deoarece avea modificări structurale destinate trecerii frauduloase a frontierei de stat a ţigărilor de contrabandă.


Intră acum și în grupul de