Gheorghe Flutur, după ce Bucovina a fost declarată Destinația Anului în România: Este momentul să facem o revoluție în turism. Înființăm OMD Bucovina.


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, vineri, înființarea Organizației de Management al Destinației Bucovina la o zi după ce Bucovina-Ținutul Mănăstirilor a primit Marele Premiu al evenimentului turistic „Destinația Anului în România”.

Flutur a spus că acordarea acestui premiu este o recunoaștere a muncii celor din județul Suceava.

„Pentru noi asta înseamnă o recunoaștere a muncii noastre, a muncii agenților economici, a locuitorilor județului Suceava pentru că de o bună bucată de vreme ne-am încăpățânat în proiecte unice pe turism: turism religios, turism tradițional, agroturism, turism montan. Cred că particularitățile noastre se văd. De aceea a fost recunoscută calitatea serviciilor, a fost recunoscută atractivitatea Bucovinei ca unică zonă cu tradiții, obiceiuri care se păstrează mai bine ca oriunde”, a spus Flutur.

El a menționat că vineri, la Consiliul Județean Suceava a fost înființată Organizația de Management al Destinației Bucovina.

Din acest OMD vor face parte Consiliul Județean Suceava, OMD „Suceava-Orașul Cetății de Scaun”, OMD Vatra Dornei, cele 25 stațiuni turistice de interes național și local din județ, Camera de Comerț și Industrie, Asociația „Produs în Bucovina”, Direcția Silvică Suceava, iar treptat vor fi invitate și alte asociații, agenți economici care lucrează în domeniul turismului, dar nu va lipsi Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

„Este momentul să facem o revoluție în turism, un pas în față, să avem o viziune integrată, să promovăm unitar, să vindem pachete turistice ca oamenii să stea mai mult în județul Suceava, să știe că au o siguranță mare când vin aici, să știe avantajele Bucovinei față de alte zone. Toate acestea nu le putem face decât împreună cu primăriile, asociațiile de turism și populația județului Suceava”, a declarat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de