Administratia PDL vrea sa puna lucrurile la punct (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Vicepreşedintele organizaţiei judeţene Suceava a PDL, Vasile Ilie (care este şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava), a declarat că la sfârşitul actualului mandat, administraţia judeţeană PDL doreşte să implementeze proiecte europene în toate localităţile judeţului, dar şi la nivel judeţean, fără să lase localităţile cu datorii, aşa cum s-a întâmplat după administraţia PSD.

Vasile Ilie a explicat în cadrul unei conferinţe de presă că până la sfârşitul acestui mandat au mai rămas un an şi patru luni şi că PDL Suceava îşi propune să vină în campania electorală pentru alegerile locale cu lucruri realizate în fiecare localitate din judeţ, dar şi cu câteva obiective realizate la nivel judeţean.

„Vom putea să ne prezentăm cu proiecte finalizate sau în curs de finalizare”, a spus Ilie, care a exemplificat cu finalizarea lucrărilor de modernizare la drumul european E 576, cu lucrările la rutele ocolitoare ale municipiilor Suceava, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc sau Rădăuţi, cu construcţia drumului rapid Suceava-Botoşani, cu lucrările de alimentări cu apă, cu construcţia magistralelor de gaze naturale, cu sistemul ecologic de depozitare a deşeurilor sau cu sistemul de sănătate.

El a mai declarat că vor fi implementate aproximativ 500 de proiecte cu finanţare europeană, atât proiecte de mare anvergură, cât şi proiecte mici, locale.
„Dorim să lăsăm primarilor o serie de proiecte şi bani care să vină de la UE şi să nu lăsăm judeţul cu datorii aşa cum a fost la sfârşitul mandatului PSD”, a spus Ilie.
El a mai declarat că bugetul judeţului Suceava pentru 2011 este unul al dezvoltării, din cei 137 de milioane de euro, 58 la sută fiind fonduri ce vor fi alocate pentru cofinanţare de proiecte europene, pentru modernizări de drumuri sau pentru activităţi cu caracter social.

Vasile Ilie a ţiinut să precizeze că în domeniul social, conducerea CJ are în vedere o protecţie socială avansată, arătând că 88.000 de copii, şcolari şi preşcolari, vor beneficia de programul Lapte şi corn şi 67.000 de şcolari vor beneficia de programul Mărul.

Totodată, alocaţiile acordate pe zi pentru hrană copiilor şi persoanelor instituţionalizate în judeţ vor creşte de la 7 lei, respectiv 8,3 lei, la 10 lei pe zi.

Vicepreşedintele PDL Suceava a mai arătat că vor fi efectuate lucrări importante la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, dar a menţionat şi că prin proiectul Euronest judeţul Suceava primeşte 20 de autospeciale de intervenţie, ceea ce va face ca timpul de intervenţie la accidente să fie mai scurt.


Intră acum și în grupul de