Deputatul Mircea Irimescu e in mare dilema


Intră acum și în grupul de

Deputatul sucevean Mircea Irimescu, membru al PNŢCD, a anunţat că va demisiona din partid dacă până în data de 15 martie nu se va organiza Congresul unificator al PNŢCD, apreciind că în prezent, după Congresul organizat la finele săptămânii trecute, situaţia pare să fie mult mai confuză în ce priveşte destinele partidului.

Deputatul PNŢCD de Suceava a declarat, duminică, că Aurelian Pavelescu a convocat Congresul PNŢCD de sâmbătă cu intenţia de a-şi întări poziţia în partid prin promovarea la conducere a unor persoane care să îi fie de încredere, dar că printr-o manevră de culise, tipic bizantină, “aripa” Sârbu, a reuşit să obţină de partea ei suficiente voturi în Biroul Naţional Central astfel încât să impună moţiunea unei persoane în care au ei încredere, respectiv Eugen Moescu.

Parlamentarul sucevean a mai spus că pentru a se asigura cvorumul de şedinţă la Congres, în sală au fost foarte mulţi dintre adepţii lui Radu Sârbu în condiţiile în care foarte multe filiale ale “aripii” Miluţ au boicotat manifestarea. „În numele curentului unionist din partid am făcut presiuni puternice pentru întocmirea unei moţiuni comune unificatoare, demers refuzat de Radu Sârbu şi colegii săi. Drept urmare am refuzat participarea la congres”, a explicat Mircea Irimescu.

El consideră că „episodul” de sâmbătă poate fi calificat ca o bătălie pentru înlăturarea lui Pavelescu şi preluarea preşedinţiei, deocamdată mascat, de “aripa” Sârbu.

„Situaţia rezultată este mai confuza ca înainte, dar curentul care sprijină refacerea unităţii sub o nouă conducere este mai puternic”, a mai spus deputatul ţărănist.
El susţine că acum toţi liderii vorbesc doar despre unire şi fac paşi concreţi în această direcţie, exemplificând cu acordul Pavelescu – Ciorbea şi runda de discuţii prevăzută pentru sfârşitul săptămânii viitoare la Sighetul Marmaţiei.
„Personal, dacă până la 15 martie nu va avea loc Congresul unificator, mă voi retrage din partid”, a conchis deputatul Mircea Irimescu.

Liderii ţărănişti Aurelian Pavelescu şi Victor Ciorbea, reprezentanţi ai celor două aripi ale PNŢCD, au semnat un acord politic de unificare a partidului, care prevede organizarea unui Congres extraordinar de unificare, în 12 martie, la Bucureşti.


Intră acum și în grupul de