19 baxuri de tigari moldovenesti, confiscate la Brodina


Intră acum și în grupul de

Frontieriştii din sectorul Brodina au reuşit să pună mâna pe o captură de ţigări de contrabandă moldoveneşti în valoare de jumătate de miliard de lei vechi. Duminică seară, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina au observat, în apropierea frontierei de stat, două persoane care se deplasau dinspre Ucraina spre România având asupra lor bagaje voluminoase.

„În urma acţiunii poliţiştilor de frontieră o persoană de sex masculin a fost reţinută, cealaltă persoană, profitând de întuneric şi relieful accidentat, reuşind să scape. La verificări, s-a constatat că bărbatul este cetăţeanul roman H. Doruţ, în vârstă de 36 ani, domiciliat în comuna Brodina, judeţul Suceava”, a precizat purtătorul de cuvânt al IJPF Suceava, cms. Ilie Poroch-Seriţan.

În zonă, au fost găsite abandonate 19 baxuri ce conţineau 8.930 pachete de ţigări marca „Doina”, de provenienţă Republica Moldova, în valoare totală de 53.580 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

Poliţiştii de frontieră au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă în formă agravantă, acte ce urmează să fie înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi în vederea dispunerii măsurilor legale.

Totodată, s-a luat măsura reţinerii preventive a lui H. Doruţ pe o perioadă de 24 de ore.

Frontieriştii suceveni continuă cercetările în vederea depistării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.


Intră acum și în grupul de