Încă un transport ilegal de material lemnos depistat după o sesizare a activistului de mediu Daniel Bodnar


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au depistat un nou transport ilegal de material lemnos și au indisponibilizat camionul care transporta lemnul, dar au confiscat și marfa.

Activistul de mediu Daniel Bodnar a sesizat, marți după amiaza, la ora 17:14 că pe raza comunei Vatra Moldoviței, în satul Ciumârna, a identificat un transport de material lemnos fără a avea aviz valabil.

De la momentul apelului și până la intervenția echipajului de poliție autoutilitara a intrat în curtea unei societăți comerciale și a început să descarce din materialul lemnos. Ulterior, la cererea polițiștilor administratorul a sistat descărcarea buștenilor. La fața locului a intervenit șeful Secției 14 poliție Vama, fiind informat în acest caz și procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.

Din primele verificări efectuate a rezultat faptul că administratorul unei firme a încărcat autoutilitara cu material lemnos dintr-o platformă primară avută în exploatare și a inițiat transportul spre depozitul societății fără a emite aviz de însoțire. Pe traseu, ajuns în zona altei platforme primare a emis avizul de însoțire pentru cantitatea de 13,9162 mc lemn rotund molid.

Ajuns în depozitul societății a început să descarce matrialul lemnos din autoutilitară moment în care au intervenit polițiștii Secției 14 Poliție Rurală Vama sesizați prin apel 112 de către Bodnar Daniel.

Polițiștii i-au solicitat administratorului firmei să înceteze activitatea de descărcare a materialului lemnos acesta conformându-se. Ulterior, în baza celor înscrise în avizul de însoțire, a fotografiilor încărcate în aplicația SUMAL 2.0 și a poziționării materialului lemnos descărcat s-a identificat materialul lemnos ce fusese descărcat din autoutilitară și i s-a solicitat administratorului să încarce din nou materialul lemnos în autoutilitară pentru a se putea stabili cu exactitate cantitatea transportată.

În acest caz s-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „transportul cu orice mijloace de transport a materialelor lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoţite de documente specifice de transport” și s-a dispus prin ordonață indisponibilizarea mijlocului de transport și a materialului lemnos precum și sistarea activității în depozitul firmei respective până la inventarierea materialului lemnos. Autocamionul încărcat cu material lemnos a fost condus la Depozitul de bușteni Dragoșa, din cadrul Ocolului Silvic Vama unde a fost predat în custodie organelor silvice, să fie inventariat materialul lemnos de către organele silvice din cadrul Gărzii Forestiere Suceava.

Totodată polițiștii împreună cu Grada Forestieră Suceava au început și un control la depozitul respectiv.

Activistul Daniel Bodnar a mulțumit autorităților pentru felul în care au intervenit și au finalizat această acțiune menționând că au fost confiscate camionul și buștenii transportați fără aviz.


Intră acum și în grupul de