Amenzi de 132.500 de lei și plângeri penale pentru depozitarea și îngroparea de deșeuri din construcții în zona Acumulării Pocoleni


Intră acum și în grupul de

Garda de Mediu Suceava a aplicat amenzi de 132.500 pentru încălcarea legislației privind depozitarea deșeurilor în zona Acumulării Pocoleni

Astfel, în urma unei sesizări referitoare la desfășurarea unor lucrări de construcții și depunerea unor cantități mari de bucăți de asfalt, beton, bolovani și pământ care blochează canalul de scurgere al Acumulării Pocoleni fără a deține autorizații, o comisie mixtă formată din reprezentanți ai G.N.M. – C.J. Suceava, S.G.A. Suceava și A.N.A.N.P. – S.T. Suceava au  efectuat verificări în teren.

Potrivit Gărzii de Mediu Suceava au fost constatate încălcări ale prevederilor legale de patru agenți economici care își desfășoară activitatea pe malul stâng al canalului de evacuare al descărcătorului de ape mari  Acumularea Pocoleni.

 Pentru neconformitățile constatate prevăzute de H.G. nr. 856/2002, O.U.G. nr. 57/2007, O.U.G. nr. 195/2005, si Legea nr. 107/1996 s-au aplicat șase sancțiuni contravenționale în cuantum total de 132.500 lei conform prevederilor legale în vigoare.

Garda de Mediu Suceava arată că potrivit legislație actuale „eliminarea deşeurilor în afara spaţiilor autorizate în acest scop este interzisă” și „îngroparea deşeurilor de orice fel este interzisă“ .

„Pentru deșeurile eliminate și îngropate pe malul stâng al Acumulării Pocoleni care se află în interiorul Siturilor Natura 2000 ROSCI 0310 Lacurile Fălticeni și ROSPA0064 Lacurile Fălticeni s-au înaintat către organele de cercetare penală două sesizări penale în acest sens”, arată sursa citată.

 Totodată, în acest caz au fost stabilite măsuri cu termene de realizare în vederea remedierii deficiențelor constatate.


Intră acum și în grupul de